Фирми на Васил Божков са свързани с руснаци, които са

...
Фирми на Васил Божков са свързани с руснаци, които са
Коментари Харесай

Дружества на Божков работили с фирми на Пригожин и на други санкционирани от ЕС руснаци

Фирми на Васил Божков са свързани с руснаци, които са глобени от Европейския съюз след началото на войната в Украйна. Сред тях е и обвързвана с Евгений Пригожин компания.

Фирмите на българина били офшорни, а Божков ги управлявал посредством компании в Швейцария. Помагал му Георги Попов, който също е упрекнат по делото за данъчни измами. Това е станало още след " противозаконното анексиране на Крим от Руската федерация ", изясни в Софийския градски съд прокурор Ангел Кънев. И уточни, че глобеният руснак Адам Миклер желал да влага в хазарт. Божков и Попов го поздравили за анексирането на Крим и почнали да движат бизнес каузи дружно. Алексей Гардер бил различен глобен, с който двамата поддържали връзки. Той бил началник на глобена компания.

Имало и друга компания, която била " непосредствено обвързвана с Евгений Пригожин ", уточни още прокурор Кънев.

Той изиска Божков да остане в ареста по делото, обвързвано с хазартния му бизнес. По това следствие Божков има обвиняване, че е управлявал проведена незаконна група. Според прокуратурата тя работила от 2014 година и се занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари и длъжностни закононарушения.

По следствието има и секретни доказателства, по тази причина част от него ще бъде при закрити врата.

Кънев добави, че против Божков има следствие за данъчни закононарушения и пране на пари в Молдова. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР