Фирми на братята Атанас и Пламен Бобокови, които бяха погнати

...
Фирми на братята Атанас и Пламен Бобокови, които бяха погнати
Коментари Харесай

Фирми на арестуваните братя Бобокови са получили пари по мярката 60 на 40

Фирми на братята Атанас и Пламен Бобокови, които бяха погнати от Спецпрокуратурата и задържани по така наречен дело " Боклукгейт ", са се възползвали от антикризисната мярка " 60 на 40 ". Това излиза наяве от оповестените в уеб страницата на Националния застрахователен институт (НСИ) информации за подкрепените сдружения в България.
Схемата " 60 на 40 " е планувана за опазване на чиновници в предприятията и компаниите, наранени от COVID-19. Държавата заплаща 60% от осигурителния приход по трудов контракт и 60% от осигуровките, останалото се поема от работодателя.
Премиерът Бойко Борисов прикани още през март месец българските работодатели да продадат скъпите си коли, с цел да могат да платят заплати на своите служащи, които ще бъдат наранени от икономическата рецесия, обвързвана с ковид. Очевидно Бобокови не са послушали съвета му и са подали заявки за подкрепяне.
Акционерното сдружение " Монбат ", в чието ръководство вземат участие двамата братя, а се съставлява от Атанас Бобоков, е поискало и получило поддръжка на три транша. За март месец сдружението е кандидатствало и получило 38 940 лв. за 118 чиновници. На два пъти компанията е правила поръчка за подкрепяне през април месец. Веднъж е получила 43 804 лв. за 132-ма чиновници, а още един път са ѝ преведени 43 278 лв. за 72-ма чиновници.

Фирма " Старт " АД, в чието ръководство също вземат участие двамата, е утвърдена на два пъти за финансова помощ. Първият път държавната поддръжка е за месец март с 8 426 лв. за 35 чиновници. Вторият – за април, когато финансовата инжекция е на стойност 29 675 лв., за 99 чиновници.
" Монбат Рисайклинг " ЕАД, в чийто ръб на шефовете е Атанас Бобоков, само че е благосъстоятелност на " Монбат " АД, също два пъти е получавала държавна помощ. За март месец едноличното акционерно сдружение е дотирано с 8 426 лв. за 35 чиновници, а за април – с 29 675 лв., за 99 чиновници.

Припомняме, че рециклиращият бизнес на братя Бобокови, за който те се оказват обвинени, включва точно сдружението " Монбат Рисайклинг ". То има площадка в Монтана за преработване на батерии. Създадено е от братята Бобокови на мястото на приватизирания от тях цех за акумулаторни акумулатори " Акумикар " през 1998 година.  
Припомняме и, че Специализираният съд наложи на предприемача Атанас Бобоков мярка за неотклонение " задържане под стража ". Той остана в ареста дружно със зам.-министъра на екологията Красимир Живков. За Атанас Бобоков прокуратурата сподели, че има доказателства, които образуват обосновано съмнение, че е взел участие в незаконна група с користна цел. За брат му Пламен прокуратурата дефинира парична гаранция от 1 млн. лв..  
В хода на осъществените дейности по следствие в жилището на Атанас Бобоков беше открита и конфискувана цветна фотография, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които подхождат на имената на обществено известни персони в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в разнообразни размери. Какъв е този лист - припомнете си ТУК! Пред съда Атанас Бобоков даде пояснение за листата - научете какво ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР