Фирми и граждани могат да се включат в организираната от

...
Фирми и граждани могат да се включат в организираната от
Коментари Харесай

Само имамите ще влязат в джамиите за Рамазан Байрам

Фирми и жители могат да се включат в проведената от Община Момчилград акция за разпределяне на хранителни артикули на нуждаещи се хора по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Това съобщиниха от локалната администрация.

Целта на самодейността е да бъдат обхванати обществено слаби и нуждаещи се фамилии, както и говеещи.

Месецът на постите в мюсюлманския свят стартира на 24 април /петък/ и ще продължи един месец.
Поради оповестеното изключително състояние тази година от Главно мюфтийство призоваваха мюсюлманите осъществяването на намазите да става по домовете.

Джамиите ще бъдат отворени, само че в тях ще участват само имамите за отправяне на молебствия.

Общите вечери – ифтари също не се предлагат от мюфтийството. Вместо тях ще бъдат раздавани хранителни артикули на говеещи и обществено слаби фамилии.

Коронавирус: Ще се откажат ли мюсюлманите от свещения месец Рамазан?

Желаещите компании и жители, които желаят да раздават хранителни артикули могат да се обадят на разкрития от Община Момчилград телефон 0882 277 798. Услугата по даване на храна ще се прави от Домашния обществен патронаж, като организацията към този момент е основана.

"Пандемията от ковид е тестване за всички нас, без значение от етнос и вяра. Обявеното изключителното състояние против разпространяването на инфекцията съответства с честването на Великден за християните, и със свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Всеки ден поставяме старания и имам вяра, че дружно ще се оправим, като не допуснем разпространяването на инфекцията на територията на общината ни ", съобщи кметът на Момчилград Илкнур Кязим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР