Фирмата за социологически проучвания интервюира 2217 възрастни онлайн на възраст

...
Фирмата за социологически проучвания интервюира 2217 възрастни онлайн на възраст
Коментари Харесай

Повече от 40% от обществото смята, че лейбъристите все още имат проблем с антисемитизма, разкрива анкета, споделена със Sky News

Фирмата за социологически изследвания интервюира 2217 възрастни онлайн на възраст 18 и повече години сред 16 и 18 февруари, малко откакто лейбъристите отдръпнаха поддръжката си за Азхар Али, негов претендент в междинните избори в Рочдейл.

Г-н Али, който ръководеше лейбъристката група в Съвета на окръг Ланкашър, преди да бъде определен за претендент в Рочдейл, сподели на среща на деятели, че Израел съзнателно е разрешил офанзивите от 7 октомври от Хамас, с цел да му се даде „ зелена светлина “ за навлизане в Газа.

Въпреки че в началото застанаха зад господин Али след „ безрезервното “ му опрощение, Лейбъристите по-късно избраха да откажат поддръжката си за кандидатурата му, когато Появиха се спомагателни мнения.

След отстраняването си сър Кийр Стармър сподели, че е подхванал „ решителни дейности “, като е решил да отдръпна поддръжката си за господин Али – нещо, което той разказа като „ невиждано “.

Но министър председателят Риши Сунак твърди, че е работил единствено под въздействието на „ голям медиен напън “.

Най-новото в политиката: Андерсън разгласява първото изказване за ислямофобския спор след рецензиите от премиера

По въпроса дали водачът на лейбъристите е приключил добра работа при оправянето с обвиняванията в антисемитизъм, изследването на Savanta сподели, че публичното мнение е разграничено - 31% считат, че е приключил, а 30% считат, че не е.

Проучването откри също, че 24% от хората считат, че Консервативната партия има проблем с антисемитизма.

По въпроса за ислямофобията, която обзе консерваторите през последните дни след нападението на Лий Андерсън против Садик Хан, 29% от интервюираните споделиха, че считат, че партията има проблем с антимюсюлманските предубеждения, спрямо 19% за лейбъристите.

„ Предприех решителни дейности против Азхар Али “

Проучването обаче беше извършено преди отстраняването на господин Андерсън и преди мненията на някогашния министър на вътрешните работи Суела Брейвърман, че Обединеното кралство „ минамбулизира в гетоизирано общество, където шериатът, ислямистката навалица и антисемити завладяват общностите “.

Министър-председателят неведнъж отхвърли да опише мненията на господин Андерсън като ислямофобски, само че сподели, че са „ неправилни “ и „ неприемливи “.

След като стана водач, сър Кеир сподели, че ще направи своя задача да „ изкорени “ антисемитизма от корените му в опит да се разграничи от своя предходник Джереми Корбин, който се бори с обвиняванията, че не е взел задоволително съществено казуса, до момента в който е бил водач.

Прочетете повече от Sky News:
Американски авиатор умира, откакто се самозапали в митинг против „ геноцида “

Според Саванта, 44% от интервюираните имат вяра, че сър Кеир е приключил добра работа, като е направил Лейбъристката партия по-избираема, спрямо 23%, които считат противоположното, до момента в който 42% споделят, че е подобрил имиджа на партията.

Крис Хопкинс, шеф по политически проучвания в Savanta, сподели пред Sky News: „ Доскоро Кийр Стармър можеше правдиво да твърди огромен триумф в прочистването на Лейбъристката партия от антисемитизма, след години на провокации при неговия предходник.

Сунак: Лий Андерсън разяснява „ неверно “

„ Сътресенията към претендента на лейбъристите за частични избори в Рочдейл заплашват да скапват цялата тази добра работа.

„ Въпреки че този съответен случай евентуално няма да промени прекалено много гласове самичък по себе си, той може да се трансформира в по-широко предизвикателство за Keir Starmer. “

Той добави: „ Много обществеността към момента не знае какво да мисли за водача на лейбъристите или къде стои той. Неговият муден отговор може да се подхранва в роман, употребен от съперниците му, че той работи въз основа на персонален интерес, а не на правилата си.
Спорът сред Андерсън притъпява моралния престиж на Сунак във връзка с расизма

По въпроса за ислямофобията, господин Хопкинс сподели: „ Нашето изследване по отношение на публичното разбиране на ислямофобията в Консервативната партия се организира преди множеството изказвания за анти -Мюсюлманската дискриминация погълна видни членове на тяхната партия, в това число Лий Андерсън.

„ Тъй като всеки трети от обществото счита, че Консервативната партия има проблем с ислямофобията, това е съществено предизвикателство за държавното управление. “

Говорител на Лейбъристката партия сподели: „ Кийр Стармър промени Лейбъристката партия, тъй че да е неузнаваема от партията на 2019 година, и извади антисемитизма от корените му. Ние ще продължим да се борим с антисемитизма, той няма място в Лейбъристката партия или обществото като цяло.

„ Решението на Кийр Стармър да отдръпна поддръжката си от претендент за Народното събрание по време на частични избори е невиждано и демонстрира, че Лейбъристката партия се е трансформирала. “

Sky News се свърза с консерваторите за коментар.

Пълният лист с претенденти в междинните избори в Рочдейл и политическите партии, които те съставляват:

Азхар Али (посочен като Лейбъристка партия, само че в този момент към този момент не е утвърден като негов кандидат)
Марк Коулман, самостоятелен
Саймън Данчук, Reform UK
Иен Доналдсън, демократичните демократи
Пол Елисън, претендент на Консервативната партия
Джордж Галоуей, Работническа партия на Англия
Майкъл Хауърт, Независим
Уилям Хауърт, Независим
Гай Отен, Зелена партия
Равин Субортна, Официалната чудовищна луда партия
Дейвид Тъли, самостоятелен

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР