Фирмата Траш Еко Пак ООД е глобена с 10 000

...
Фирмата Траш Еко Пак ООД е глобена с 10 000
Коментари Харесай

10 000 лв. глоба за фирма за неразчистени в срок отпадъци

Фирмата " Траш Еко Пак " ООД е санкционирана с 10 000 лв. от РИОСВ-Хасково заради несъблюдение в период на обещано наставление за изнасяне на насъбрани боклуци от площадка в региона на " Топлоелектрическа централа Марица 3 " в Димитровград, оповестиха от екоинспекцията.

От там припомниха, че постановеният период е бил до 15 септември тази година, а превозването на отпадъците е било осъществено в интервала от 16 до 25 септември. Глоба от 2000 лв. ще понесе и цех за каучукови произведения в Димитровград за несъблюдение на наставление за показване на оценка на сигурността на съхранението на рисковите химични субстанции и смеси.

Друг цех за каучукови, пластмасови и железни съединения в Кърджали е глобен с 8000 лв. за нарушавания на Закона за запазване на околната среда. През месец октомври инспекторите в Регионална инспекция за опазване на околната среда са направили 136 инспекции на 132 обекта.

Дадени са били 30 наставления за премахване на установени нарушавания, гласи месечният доклад на институцията. Съставени са били 11 акта и са били издадени са 7 наказателни постановления на обща стойност 26 200 лв..

В рамките на интервала са били почистени 8 нерегламентирани сметища в областите Хасково и Кърджали. На " зеления " телефон са постъпили 6 сигнала.
Източник Топновини

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР