Фирмата-сертификатор на строящия се газопровод Северен поток-2 напусна проекта заради

...
Фирмата-сертификатор на строящия се газопровод Северен поток-2 напусна проекта заради
Коментари Харесай

Северен поток-2 остана без надзорна фирма заради US санкциите

Фирмата-сертификатор на строящия се газопровод " Северен поток-2 " напусна плана поради опасността от наказания от Съединени американски щати. Норвежката интернационална сертификационна и класификационна компания Det Norske Veritas - Germanischer Lloyd (DNV GL) се базира на това, че Държавният департамент на Съединени американски щати е разгласил ново тълкувание на закона " За отбрана на енергийната сигурност на Европа " (PEESA).

" В сходство с това, считаме, че активността на DNV GL по ревизиране на плавателните съдове, обслужващи плана " Северен поток-2 " попада под наказания. Ето защо DNV GL приключи даването на услуги, които може да попаднат под действието на PEESA ", съобщи представител на норвежката компания.

Той разясни, че в границите на " Северен поток-2 " компанията е извършвала разглеждане на документите и инспекция на строителните работи в сходство със стандартите. В тези действия влизат мониторинг на тестването и подготовката на оборудването, което употребяват профилираните плавателни съдове при полагането на тръбите на морското дъно. Освен това DNV GL е трябвало да издаде и документ за сходство след завършването на газопровода.

Недостроеният сектор от " Северен поток " се намира в териториалните води на Дания.

Фирмата-оператор по построяването на - Nord Stream 2 AG, смята, че всички страни от Европейския съюз, а също и Европейската комисия би трябвало да пазят всички съпричастни с плана " Северен поток-2 " компании от евентуални наказания на Съединени американски щати. Това са оповестили представители на Nord Stream 2 AG пред съветската организация ТАСС след решението на норвежката DNV GL да се отдръпна.

" Не можем да разкриваме или разясняваме комерсиална информация. Да пазят европейските компании от противозаконни екстериториални наказания са длъжни държавните управления и Еврокомисията ", е цитираното изказване.

 

ЗА САНКЦИИТЕ

По-рано този месец стана известно, че Сенатът и Камарата на представителите в американския Конгрес са постигнали договореност за това, че под разширените наказания за " Северен поток-2 ", планувани в плана за бюджета за защита за идната финансова година (тя стартира на 1 октомври 2020), могат да попаднат застрахователни и сертификационни компании, които имат връзки към съветските плавателни съдове, извършващи полагането на газопровода.

Тогава от Nord Stream 2 AG оповестиха, че разширените наказания против " Северен поток-2 " ще обиден активността на над 120 компании от 12 европейски страни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР