Фирмата Ред Енимълс ЕООД, приближена до ЦСКА на Гриша Ганчев,

...
Фирмата Ред Енимълс ЕООД, приближена до ЦСКА на Гриша Ганчев,
Коментари Харесай

"Ред Енимълс" заведе дело срещу ЦСКА 1948

Фирмата " Ред Енимълс " ЕООД, доближена до ЦСКА на Гриша Ганчев, заведе дело против съдружие " Футболен клуб Централен състезателен клуб на армията 1948 " в комерсиалното поделение на Софийски градски съд, оповестява " 24 часа ".

Исковата молба е с номер 47426 от 3 юни. " Ред Енимълс " завоюва на търг комерсиалната марка и всички активи на банкрутиралото сдружение на ЦСКА, като за тях бяха дадени 8 млн. лв.. Въпреки това новакът в елита продължава да употребява емблемата и абревиатурата, която влиза в комерсиалната марка.
Стойчо Стоилов: Предприели сме правосъдни ограничения против ЦСКА 1948 (ВИДЕО) Претенциите на клуба на Гриша Ганчев са за абревиатурата и емблемата
Още преди две седмици в изявление за bTV основният управител на отбора от " Българска войска " - Стойчо Стоилов, съобщи, че клубът е подхванал правосъдни дейности против ЦСКА 1948.

След като от Българския футболен съюз взеха решение шампионата във Втора лига да не се доиграе, от идващия сезон двата тима с името ЦСКА ще би трябвало да си съперничат в елита.

" Щом УЕФА е споделила, че всички шампионати би трябвало да завършат и да се съблюдава спортният феърплей, значи това би трябвало да стане. В момента в България БФС подцени това нещо – тези инструкции от УЕФА. 1948 по принцип и в " Б " група влязоха непозволено, в този момент и в " А ". Не знам какъв е този почтен път, за който приказват, само че сигурно не е почтен път. Просто е смешно това, което те стартират. Нали имат един файтон почитатели, нали до момента имаха мачове и се гледаха, виждаха се. Предполагам знаете на нашите мачове какъв брой почитатели идваха – и на евротурнирите, и на дербито с " Левски " се пълнеха стадионите, тъй че кой е ЦСКА е ясно. И апропо те употребяват абревиатура, която е непокътната от нашия клуб и нямат право да я употребяват. И всички медии, и БФС като изписват по този метод ЦСКА – това е нелегално. ", сподели тогава Стоилов пред bTV и добави:

" Доколкото знам, ограниченията против тях са подхванати. Съдебни. Да не могат те да употребяват абревиатурата, емблемата. Обаче в България очевидно всичко е допустимо... "

През лятото на 2016 година след банкрута на " ПФК ЦСКА " АД Гриша Ганчев сътвори " ЦСКА-София " с присъединяване на " Литекс " и " Чавдар " Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига, до момента в който ЦСКА 1948 стартира от най-ниските равнища на родния футбол, преди да се изкачи във Втора лига.

Сред най-сериозните разногласия сред двата клуба бяха спечелването на последователите, правото върху активите на " ПФК ЦСКА " и стадион " Българска войска ".

През 2017 година ЦСКА на Гриша Ганчев завоюва търга за емблемата и останалите активи на банкрутиралия " ПФК ЦСКА " АД. Победител в процедурата, която се организира в Кърджали, бе компанията " Ред Енимълс " с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, доближена до самия клуб завоюва с оферта на стойност към 8 млн. лева, която бе близо 5 пъти над първичната цена от към 1,6 млн. лева

Впоследствие ФИФА разгласи сдружението за състезателен правоприемник на " ПФК ЦСКА "

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР