Фирмата, реализирала идейния проект за строителството на отсечка от магистрала

...
Фирмата, реализирала идейния проект за строителството на отсечка от магистрала
Коментари Харесай

Фирмата, изготвила идейния проект за отсечка от Струма, е правила временни пътища и сондажи

Фирмата, осъществила идейния план за строителството на права от автомагистрала „ Струма”, е правили краткотрайни пътища и сондажи предишното лято в Кресненското дефиле. Това сподели пред шефът на „ Пътпроект – 2000” инж. Любен Симеонов в ефира на БТВ.

По думите му такива са правени освен предходната, а и през 2017 година

Идейният план е предоставен от Агенция „ Пътна инфраструктура” и на процедура предхожда правенето на техническия план и строителството. „ Заедно с правенето на идейния план, който стартира през 2016 година, ние трябваше да създадем в детайли инженeрно-геоложко изследване на трасето и масива, през който минава набелязаното развиване на автомагистралата. Миналото лято сме създали към 20 сондажа с дължина към 400 метра, а през 2016 година сме изработили 1700 метра линейни сондажи”, сподели инж. Симеонов.

„ Не сме прекарвали пътища, ние възстановихме остарели пътища, мощно ерозирали в резултат на атмосферните условия”, акцентира той.

„ За да достигнем до набелязано място да сондираме, сме създали в допълнение площадки и пътища. Не може да са 7000 метра, не зная какъв брой са, би трябвало да се обърна към инженер-геолога”, означи шефът на компанията. По думите му може има направени нови пътища, само че не са всички нови.

„ Има отклонения, с цел да стигнем до мястото, което сме набелязали за инженерно-геоложко проучване”, посочи той. Инж. Симеонов призна, че никой не е желал да се вършат спомагателни сондажи. По думите му през април 2018 година от АПИ са му упълномощили да актуализираме парцеларния проект. Когато е предоставена актуализацията, проектантите са решили „ да довършат работата си”, с цел да не позволен неточност и да не подведат и държавното управление, и бъдещи контрактори, стана ясно от думите на шефа на компанията, изготвила идейния план. По думите му е имало геоложко изследване, само че не със сондажи, а с други способи.

„ Това е наша самодейност, АПИ не знае”, акцентира инж. Симеонов.

„ Исках да ревизира дали този откос, който съм заложил в идейния план, дава отговор на инженерно-геоложките условия. Ние сме го ревизирали, само че посредством различен способ, не съответно посредством инженерно-геоложко сондиране”, безапелационен беше проектантът.

„ През 2017 година информирахме горското стопанство. Сега, разчитайки на информацията от 2017 година, през 2018 година направихме спомагателни сондажи”, означи той. Инж. Симеонов беше безапелационен, че не поема непозната отговорност, а просто е желал да няма пропуски в плана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР