Фирмата, предложила да изпълни проекта за продажба на лекарства от

...
Фирмата, предложила да изпълни проекта за продажба на лекарства от
Коментари Харесай

Обрат: Няма да има машини за продажба на лекарства


Фирмата, предложила да извърши плана за продажба на медикаменти от машини, е отдръпнала капиталовото си желание за 20 милиона лв.. Това оповестиха за БНР от Министерството на стопанската система. В петък е последвало и ново държавно решение, с което се анулира предходното от сряда да се приготви и подпише меморандум за поддръжка на инвестицията.

Фирмата е оповестила, че отдръпва плана, с цел да го съгласува със съсловните организации. От ведомството са безапелационни, че все още няма утвърдена сходна инвестиция.

Пред бТВ здравният министър проф. Костадин Ангелов разгласи, че мнението на ведомството му за вендинг машини те за продажба на медикаменти е било регистрирано от държавното управление.

„ Министерски съвет анулира този план, с цел да не остава в обществото чувство за някаква неяснота. Напротив, целият развой е транспарантен, съгласувателната процедура е транспарантна. Тя минава през всички институции, гледа се от специалистите на министерството на опазването на здравето детайлно. Единствената опция, която ние даваме в нашето мнение, е те да продават лекарства, които се отпускат без рецепта. Такава процедура в света съществува “, разяснява здравният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР