Фирмата Пос Фарма е оттеглила проекта за автомати, с които

...
Фирмата Пос Фарма е оттеглила проекта за автомати, с които
Коментари Харесай

Оттеглен е проектът за вендинг машини за лекарства

Фирмата " Пос Фарма " е отдръпнала плана за автомати, с които да се продават медикаменти с рецепта, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов пред Би Ти Ви тази заран.

Това е станало в петък, когато за пръв път излезе нескрито, че под утвърждения в сряда от Министерски съвет меморандум за съгласие за високотехнологичен парк се крие план за разполагане на вендинг машини за медикаменти с рецепта.

Правителството също е отдръпнало поддръжката си за меморандума, само че Ангелов не можа да изясни чия е самодейността за занемаряване на плана в последна сметка. Министерството на стопанската система, което е вносител на потайното решение, не се включи изобщо в дебатите за него в последните дни.

Въпреки че меморандумът получи зелена светлина от държавното управление, планът провокира отвращение от Българския фармацевтичен съюз и от пациентските организации. Според тях под благородния предлог за обезпечаване на достъп до медикаменти в дребните обитаеми места се крие нова " Лафка ".

Собствениците в компанията са свързвани с депутатите Веселин Марешки и Йордан Цонев. Министерството на здравеопазването също е дало негативно мнение за меморандума, защото държи, че през автомати могат да се продават единствено медикаменти без рецепта, каквито са разпоредбите сега у нас. От думите на министъра обаче се разбра, че вложителят не желае такива ограничавания и е отдръпнал плана си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР