Фирмата на Велина и Борис Иванови – пловдивското ООД Био

...
Фирмата на Велина и Борис Иванови – пловдивското ООД Био
Коментари Харесай

Семейна фирма от Пловдив спечели голямата награда на плевенското пчеларско изложение

Фирмата на Велина и Борис Иванови – пловдивското ООД „ Био нововъведения “ ООД, завоюва огромната премия на 18-ото интернационално ревю договаряне „ Пчеларство – Плевен 2020 “. Семейство Иванови са производители на пчеларско съоръжение. Те бяха отличени от журито за нововъведение в този бранш.
„ Пчеларството е в сериозна рецесия. То е доста дребна част от земеделието. В Европа се харчат милиарди за дотации в земеделието. Но в случай че няма пчели, които да опрашват растенията, тези милиарди са хвърлени напразно. Каква е повода секторът да бъде в такава недружелюбност, не мога да си обясня. Може би към него би трябвало да се подходи като към предпазен бранш. Иначе той няма късмет да оцелее. Пчеларите могат „ да карат на мускули “ известно време. След това няма да ги има и тях, и пчелите. Решението за избавяне на бранша би трябвало да се вземе на равнище Европейски съюз “, сподели при награждаването Борис Иванов.
За най-проспериращ млад пчелар на 2019 година, журито дефинира Георги Кръстев от Айтос.
„ Занимавам се единствено с пчеларство. С него устоявам фамилията си. Тази премия за мен е чест и тласък. Надявам се да е тласък и на другите млади пчелари. Знаем, че сега пчеларството е в рецесия. Схемата за цените е неуместна, само че поисквам на всички да си продадат продукцията на почтена цена “, сподели при награждаването Георги Кръстев.
В състезанието „ Пчеларството – екология и изобилие, пчелният мед – здраве и дългоденствие “ участваха 440 детски рисунки и 39 пластики. Наградените дребни създатели са общо 56. Носител на огромната премия на Областния пчеларски съюз е група „ Веселите зайчета “ в плевенската детска градина „ Иглика “.
В ревюто участваха 130 компании от 20 страни. Щандовете, залите и лекциите от съпътстващата стратегия са посетени от близо 10 000 души, оповестиха още уредниците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР