Фирмата на 20-годишния Христо Янков „Юнайтед Пропърти Груп“ ЕООД в

...
Фирмата на 20-годишния Христо Янков „Юнайтед Пропърти Груп“ ЕООД в
Коментари Харесай

Фирма на 20-годишен ще укрепва свлачището на Червен бряг

Фирмата на 20-годишния Христо Янков „ Юнайтед Пропърти Груп “ ЕООД в консорциум с „ Валмекс “ ЕООД ще укрепва огромното свлачище при входа на гр. Червен бряг. То е под №14 и се намира на третокласния път Плевен-Радомирци-Червен бряг. Договорът с изпълнителя - ДЗЗД „ Червен бряг 2018 “, е на стойност 6,5 млн. лева без Данък добавена стойност (7,8 млн. лева с ДДС). Ангажиментът на консорциума е да извърши обекта за 15 месеца.
На 27 февруари с решение на локалния парламент в Червен бряг свлачището е оповестено за обект от първостепенно значение дружно със засегнатите от него парцели. Единственият различен претендент за присъединяване в публичната поръчка е била компанията „ Строймонтаж “ ЕООД, само че тя е отстранена поради противоречие на офертата й с условията на възложителя, а е показала и документи на непознат език, което е в прорез със закона. По време на предходния мандат на кмета Даниел Вълов свлачището е било укрепено с инвестиция от 1 млн. лв. по Оперативна програма „ Регионално развиване “, само че то продължава да бъде интензивно.
Сега финансирането му е от Оперативна програма „ Околна среда “, въпреки в документите да е посочено, че към момента не е подписан контракт с ръководещия орган за безплатна финансова помощ. В свлачищния регион попадат жилищни здания, огромна част от които със обилни градивни нарушавания. Има също техническа инфраструктура, резервоари на ВиК и магистрален тръбопровод, захранващ града, както и стълбове на преминаващия през свлачището електропровод за високо напрежение. Развитието на свлачищните процеси поражда заплаха от спиране на платното от Червен бряг за Плевен. То е пропаднало и може да докара до спиране на пътната връзка, се сочи още в документите. Откъм западната страна на свлачището са напукани жилищни здания.
Вторият стадий на процедура планува осъществяване на геозащитни ограничения и действия в свлачищния регион, с оглед запазване живота и здравето на хората, живеещи в в региона на свлачищата, както и на тези, преминаващи по републиканския път. Предвидени са две съществени мероприятия на подсилване - дренажни укрепителни и отводнителни ребра, преминаващи през цялото свлачищно тяло, и силови структури, ситуирани в две линии – над и под пътя.
Преди време проф. Божидар Божинов – началник на компанията, създала плана за укрепването му, съобщи, че в Червен бряг е едно от свлачищата с най-голяма дълбочина - 16-18 метра. Припомняме, че компанията „ Юнайтед пропърти груп “ ЕООД на Христо Янков завоюва неотдавна поръчка на стойност близо 6,8 млн. лева без Данък добавена стойност за планиране и рехабилитация на туристически пътеки в Национален парк „ Рила “. Той е придобил компанията в края на август месец предходната година от Здравка Маринова. Първата ѝ регистрация е със притежател „ Кенсингтън Мениджърс Лимитед “ – Сейшели.
И в тази поръчка единствено сдружението на Янков е стигнало до класиране. Другите са отстранени в хода на процедурата по желание на реализатор. В момента всички отстранени или класирани на друго от първото място апелират поръчката и контракт по нея не е подписан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР