Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% собственост на Гинка Върбакова.

...
Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% собственост на Гинка Върбакова.
Коментари Харесай

Гинка Върбакова: Фирмата е моя, няма офшорка в сделката с ЧЕЗ

Фирмата, която купува ЧЕЗ е 100% благосъстоятелност на Гинка Върбакова. В това увери самата тя в изявление за NOVA.

След като стана ясна договорката за ЧЕЗ бизнесдамата за първи път демонстрира обществено с лицето си.

Собственичката на Инерком-Груп изрично съобщи, че не е фасада, даваща път на офшорка да придобие най-голямото ЕРП в България.

"Аз съм крайният притежател. Това се вижда от Търговския указател ", съобщи Върбакова.

На въпрос за какво чешката страна е избрала точно нейната компания, тя отговори: "Не мога да кажа за какво са избрали нас. Това беше една дълга и доста комплицирана процедура, в която се изискваха доста финансови документи, които да подсигуряват кои сме ние, какъв е нашият опит и какво можем да създадем ".

По думите ѝ, покупката на активите на ЧЕЗ България ще стане с привлечено финансиране с банков заем от интернационална банкова институция, която все още не може да разкрие.

Собственикът на „ Енерго-Про” оспорва продажбата на ЧЕЗ

Делян Добрев: Помислих продажбата на ЧЕЗ за подправена вест

Запитана по какъв начин банката си подсигурява, че обезпечава парите, Гинка отвърна: "Практиката е при подобен тип финансиране, да бъдат залагани акциите на сдружението, което ще придобие тези активи, т.е. това е изцяло позната във финансовите среди процедура ".

Гинка призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, откакто договорката беше оповестена обществено.

Върбакова удостовери, че цялата договорка се провела под чешкото законодателство и диалозите са били в Прага и българското държавно управление, български министри или български политически лица не са имали безусловно никаква информация за нея. Това е една частна договорка.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР