Фирмата Феникс Дупница отказва да изчисти струпаните опаковки от лекарства

...
Фирмата Феникс Дупница отказва да изчисти струпаните опаковки от лекарства
Коментари Харесай

Феникс Дупница отказва да чисти боклуци на АМ Струма

Фирмата " Феникс Дупница " отхвърля да почисти струпаните опаковки от медикаменти край виадукта на Автомагистрала " Струма ", който пламтя в пожар , оповестяват от " 24 часа ".

Аргументът на компанията е, че отпадъците не са нейни.

През август 2019 година пожар повреди колоните на моста на новопостроената автомагистрала край Дупница, а ремонтът им струваше към 1,6 млн. лева

След пожара екоинспекциятан в Перник издаде заповед за премахване на отпадъците, които " Феникс Дупница " съхранява в общински и държавни парцели, които не са отредени за тази цел.

Проверка е открила, че компанията складира непозволено отпадъци и на други прилежащи парцели, благосъстоятелност на страната и на община Дупница. Проверката открила, че в действителност отвън регламентираните площадки сдружението натрупа отпадъци и на прилежащи терени под моста на Автомагистрала " Струма ", където избухна пожарът през август 2019 година

На 11 септември 2019 година, Регионална инспекция за опазване на околната среда още веднъж издава наставление за премахване на отпадъците поради заплаха за увреждане на околната среда.
 Глобиха с 5000 лева „ Феникс Дупница” за боклуци на общинска земя
Глобиха с 5000 лева „ Феникс Дупница ” за боклуци на общинска земя

Окръжният съд потвърдиха глобата

Въпреки че " Феникс Дупница " е почистила някои от терените, на останалите три парцела - два общински и един държавен, са останали 5654 кубика полиетиленови чували с лекарствени блистери и отрязъци. Дружеството обаче твърди, че боклуците не са негови, заради което няма да ги чисти. От компанията обявиха, че отпадъците са благосъстоятелност на общината и апелираха заповедта в съд. Магистратите обаче я потвърдиха, откакто осъществена експертиза посочила изрично, че лекарствените опаковки са благосъстоятелност на " Феникс Дупница ", която има контракт с фармацевтична компания да приема блистерите за преработване.

Решението на съда в Кюстендил за потвърждаване заповедта на екоинспекцията не е дефинитивно.
 РИОСВ-Перник се препъна в закриването на депото край Дупница
РИОСВ-Перник се препъна в закриването на депото край Дупница

Собственикът Кольо Илиев не е открит
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР