Фирмата Емко, собственост на оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев, оспори в

...
Фирмата Емко, собственост на оръжейният бизнесмен Емилиян Гебрев, оспори в
Коментари Харесай

Емко оспорва прокурорски изводи относно отравянето на Гебрев

Фирмата " Емко ", благосъстоятелност на оръжейният предприемач Емилиян Гебрев, оспори в четвъртък част от изводите на българската прокуратура по отношение на следствието за осъществения опит за нападение против него, против сина му и един от шефовете на сдружението в края на април 2015 година След дълго безмълвие преди два дни държавното обвиняване оповести до каква степен е стигнала неговата инспекция. От известието ставаше ясно, че главната версия за опита за ликвидиране на Гебрев е износът му на оръжия за Украйна, отхвърля се съпричастност на договорката му за русенския боен цех " Дунарит " и се твърдеше, че от Организацията за забран на химическите оръжия към Организация на обединените нации споделили, че не могат да се ангажират с българското следствие

От " Емко " обаче внасят значими разяснения по отношение на следствието, от които излиза наяве, че прокуратурата работи проформа по случая.

Според държавното обвиняване не може да се на прави непосредствена връзка сред веществото, което приел Гебрев, и " Новичок4, с която бе токсичен двойният съветски разузнавач Сергей Скрипал в британския град Солсбъри.

" Лабораторията VERIFIN в действителност е открила " две съединения съдържащи фосфор " в пробите на българските жители. За едното от тях лабораторията категорично показва, че " не е било разпознато ". Изследването е от м. юни 2015 година, когато за Новичок още никой не приказва и тези токсини не са в референтните описи на Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО). Именно въпросното неразкрито съединяване, на фона на разкритията към закононарушението в Солсбъри е основанието да бъде поискано обновяване на следствието в България през м. октомври 2018 година, т.е. към този момент преди повече от една година ", показват от оръжейната компания на Гебрев.

Тя оспорва изказванието на изказванието на прокуратурата за отвод от страна на ОЗХО да даде техническо подпомагане за анализиране на употребяваните отровни субстанции. " Такова искане българската страна до ден сегашен не е направила по надлежния ред. Така България става единствената страна-членка на ОЗХО, която отхвърля да признае компетенциите на организацията. Основателно поражда въпросът за какво за Англия и за други страни няма проблем да се базират на експертизата на ОЗХО, а за България някакъв проблем ли съществува? ", написа в известието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР