Фирмата е основен подизпълнител на Apple и в нея работят

...
Фирмата е основен подизпълнител на Apple и в нея работят
Коментари Харесай

Протести заради локдаун в голям завод за телефони в Китай

Фирмата е главен подизпълнител на Apple и в нея работят 200 000 души, които населяват жилища в рамките на заводския комплекс

Големи митинги избухнаха през днешния ден в най-големият фабричен комплекс за производството на айФони в света, намиращ се в Китай, благосъстоятелност на тайванския подизпълнител Фокскон, предадоха международните организации. Заводският комплекс е в град Чжънчжоу, в провинция Хънан, в централната част на страната.

На фрагментите в обществените платформи се виждат голям брой служащи, които минават по улица. В региона се виждат и полицейски сили за битка с безредиците. На фрагментите се чува и по какъв начин служащите скандират: " Да защитим правата си ", до момента в който стоят пред редица от служители на реда и полицейска кола със запалени сигнали светлини.

Тайванската компания е главен подизпълнител на Apple. В последно време обаче Фокскон изпитва усложнения поради повишаване на случаите на болест с COVID-19 в рамките на големия промишлен обект в Чжънчжоу. Там работят над 200 000 души, които населяват жилища в рамките на заводския комплекс.

Заради случаите на болест Фокскон реши да сложи под локдаун обекта и служащите останаха вътре. Но това породи суматоха и стотици чиновници избягаха оттова, а някогашни служащи описват, че има дефицит на храна за тези, които са останали вътре.

Тайванската компания Фокскон е най-големият шеф в частния бранш в Китай, с над един милион чиновници в страната, които работят в тридесетина заводи и проучвателен институти.

****
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР