Фирмата Atlis Motor Vehicle от Аризона разкри още детайли за първия

...
Фирмата Atlis Motor Vehicle от Аризона разкри още
детайли за първия
Коментари Харесай

Елпикапът Atlis XT ще се презарежда за само 15 минути - видео

Фирмата Atlis Motor Vehicle от Аризона разкри още детайли за първия си модел – елпикапа XT. Той е развъртян върху особено създадена платформа, от компанията дават обещание пробегът му с едно зареждане да възлиза на 805 километра, а презареждането на акумулаторите му от специално проектиран фирмен терминал да става за само 15 минути. В края на октомври миналата година инженерите на Atlis Motor Vehicle успяха да заредят експериментален акумулаторен модул от нула до 100 процента за 12 минути и 35 секунди!

Платформата на Atlis XT предлага отделни електромотори за всяка от полуоските, два едностепенни редуктора. Сред другите интересни решения са полузавиващите задни колела, самостоятелното въздушно активно окачване, работещо и спрямо натоварването на колата, интегрирана система за рекуперация и пътен просвет от 305 милиметра с алтернатива дългоходов офроуд пакет увеличаващ култура до 381 милиметра. Пикапът може да се дооборудва с вграден компресор, продължен леген и розетки за 120 или 240 Волта.

Товароподемността на колата варира от 454 до 2268 кг, налични са разновидности с единични или двойни задни колела. В зависимост от потенциала на акумулаторите пробегът с едно зареждане е на три равнища - 483, 644 или 805 километра. Производителят акцентира, че тези данни са без спомагателния товар и без да бъде теглено ремарке.



От място до 60 благи в час (96 километра в час) празният XT се форсира за пет секунди. При съществуването на ремарке с максимално позволена маса от 15,9 тона това време нараства до 18 секунди. Максималната скорост на пикапа достига 193 километра в час. Предполага се, че при пълно натоварване и надолнище до 6% XT ще може да поддържа междинна скорост от 105 километра в час. Вместо странични огледала колата има камери, изображението от които се трансферира на екрани до приборното табло. Управлението на главните функционалности на Atlis XT става през централния екран.

Конкуренти на Atlis XT могат да станат Rivian R1T с 360-милиметра пътен луфт и мощ 760 к.с., предлагащ и неповторим багажник 350 литра, както и Bollinger B2 с хидропневматично окачване и патентована система за товарене. Да не забравяме пикапа и на Tesla, за който се знае че ще има два мотора, самонивелиращо се окачване и нетипична врата на легена.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР