Фирма за ремонт започна и остави недовършен ремонта на физкултурния

...
Фирма за ремонт започна и остави недовършен ремонта на физкултурния
Коментари Харесай

Фирма остави недовършен ремонта на училищен физкултурен салон

Фирма за ремонт стартира и остави незавършен ремонта на физкултурния салон на Средно учебно заведение " Максим Горки " в Стара Загора. Така учениците на едно от най-елитните учебни заведения в града играят физическо образование в класните стаи. Пловдивска компания спечелила публичната поръчка за ремонта на салона на Руската гимназия, само че без причина е напуснала обекта. От Общината са подхванали незабавни ограничения, с цел да може реконстрикцията въпреки всичко да бъде довършена.

Стара Загора

Дългоочакваният повсеместен ремонт на физкултурния салон на учебно заведение „ Максим Горки " в Стара Загора стартира през месец октомври и трябваше да завърши доникъде на месец декември предходната година. Фирмата от Пловдив, обаче спечелила социална поръчка за ремонта на база най-ниска цена изчезна месец след започването му и изостави обекта на произвола на ориста.
Мариана Пенчева - шеф: Започна ремонта,така,както беше плануван от Общината,както беше оповестена и извоювана публичната поръчка, не стартира във времето в което трябваше да стартира, само че стартира и внезапно спря. Работниците бяха в непрестанно текучество, те работиха по няколко дни, не получаваха хонорари, както нямаха и материали, с които да работят, тъй като им се носиха на парче и в този момент към този момент е това, което виждате.
Заради неприключените ремонтни работи учениците са принудени да водят часовете си по физкултура на двора, макар студеното време или в класните стаи. Салона сега е работна площадка, на която има скеле, материали, строителни боклуци и незавършена работа.
Дарин Радулов - преподавател по физическо образование: За 27 години стаж, за първи път ми се случва да карам часове в класна стая и към момента от септември месец не мога да се наглася, а да не приказваме за учениците, които всеки ден ми задават един и същи въпрос - по кое време ще бъде подготвен физкултурният салон и аз нямам отговор.
Заради създалата се обстановка Община Стара Загора ще продължи ремонта със лични средства.Тя стартира процедура по едностранно преустановяване на контракта с фирмата-изпълнител - " Енергоремонт " ЕООД - Пловдив. Дружеството не бе намерено за коментар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР