Фирма Трейс“ е изпълнител на участъка между Стара Загора и

...
Фирма Трейс“ е изпълнител на участъка между Стара Загора и
Коментари Харесай

„Трейс“ е изпълнител на участък от „Тракия“, където пътната настилка е нагъната

Фирма „ Трейс “ е реализатор на сектора сред Стара Загора и Чирпан на Автомагистрала „ Тракия “, където пътната настилка е нагъната. Гаранциите обаче са изтекли, съобщи ръководителят на Агенция „ Пътна инфраструктура “ инж. Светослав Глосов. Oколо 60 милиона лв. ще коства ремонтът на сектора по оценки на Агенцията. Максималната скорост там беше лимитирана до 90 км/час поради неприятното положение на асфалта.
 
Участъкът сред Стара Загора и Чирпан, който е въведен в употреба през 2007 година, е част от Лот 1 на „ Тракия “. Отсечката не е ремонтирана, откогато е издигната, сподели Светослав Глосов:
 
„ Има един сектор от 500 метра, който пробно е ремонтиран, с цел да забележим по какъв начин забележим се държи като път. Засега концепцията е дали тази технология да продължи и за останалите сектори. За страдание цената е доста висока. Според наши оценки ще са нужни към 60 млн. “
 
Гаранционните периоди обаче от дълго време са изтекли, съобщи инж. Глосов. Той добави, че обследвания на сектора са правени.
 
„ Правени са проби, оказа се, че глината, която е в дълбочина под основата, просмуква нагоре в насипа и основава нестабилна основа. Това е обяснението на експертите “, добави той.-->
 
В началото на тази седмица Пътната организация вкара ограничаване на скоростта до 90 км/ч по Автомагистрала „ Тракия ” в сектора Чирпан-Стара Загора от км 168 до км 208 поради неравностите на пътната настилка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР