Фирма спечелила търга за отсечката Кресна – Крупник. 16 километра

...
Фирма спечелила търга за отсечката Кресна – Крупник. 16 километра
Коментари Харесай

Четири междуособни войни и 7,62 мм – българските надежди за промяна

Фирма спечелила търга за правата Кресна – Крупник. 16 километра и нещо за 599 999 903.90 лева с Данък добавена стойност, което значи, че на всеки километър ще се вложат 45,45 милиона лв.. Сериозни числа няма спор. Дори по европейските стандарти. Неуспелите компании са огорчени, меко казано.
Някои от тях към този момент писали до Европейска комисия в Брюксел, че всичко било нагласено, тъй като някой в АПИ бил взел – сещате се какво и европейските данъкоплатци са прецакани. Писъмце отпътувало и към Лаура Кьовеши, основния европейски прокурор. Това ни изчурулика едно птиче от гората на властта…

Когато има недоволни за такива пари, това си е война, да знаете. В приложимост влизат всички връзки и средства от всякакво естество. Всички участници имат голям запас и „ боеприпаси “, значими ще са стратегическите и тактическите умения.

Другата война, която от няколко седмици притегля фокуса, макар медийното безмълвие, е тази за хазарта. Бедна ни е фантазията за какви пари става дума, за какви участници и на какво са способни. Причините за този спор е опита на един гранде образец да превземе дяловете на собствен досегашен приятел - брутално и подло. Според нас обаче или се е надценил или е подценил отсрещната страна. Такава война не приключва с одрасквания и навяхвания. Развръката нерядко се крие в едни 7,62 мм...

Като споменахме за едрия образец, да споменем, че на същия към този момент му се постанова да води и друга една война, която той самичък разпали и към този момент беше решил, че е спечелил, тъй като в армията му са Министерство на вътрешните работи, прокуратурата, министри, данъчни, КПКОНПИ, дансаджии и прочие Оказа се обаче, че е избързал с шампанското. Главният очевидец по делото „ КТБ “ Бисер Лазов закъсва от ден на ден и повече, когато би трябвало да дава отговор на същински, а не на авансово уговорени въпроси с готови отговори. Закъсва едрокалибреният образец, закъсва и обичаната му прокуратура. И това се вижда чак… в Америка. Опитите да се контракти договорка с американците за неговото избавяне не дават предстоящите резултати, само че пък костват скъпо. Банкерът в Белград е в ъгъла и няма какво да губи. В което е силата му - това поучавал Цезар своите военачалници – да оставят малка врата на врага, тъй като притиснат в ъгъла зложелател е най-опасен и силен… Освен това да си мислиш, че можеш да надхитриш американските служби, тъй като си по-умен и остроумен от тях е голяма нелепост. " Бях научил всичко за ръководството, владеех всички принадлежности за операция и сделки, само че бях не запомнил, че против мен са американски политици с тяхното Централно разузнавателно управление на САЩ ", - горчиво признава в едно изявление от пандиза панамският деспот Мануел Нориега.

Задачата на Едрокалибреното богато нещо се усложнява от обстоятелството, че с изключение на с американските, би трябвало да си пази задника и от съветските служби и политици. Нещо безусловно непостижимо, популярност Богу. Още повече, че някои от съдружниците му освен го изоставят, само че се трансформират и в негови врагове.

Идва ред на най-важния фронт, на който се водят бойни дейности и прелитат ракети като сред Израел и линията Газа - този против Бойко Борисов. Едрото нещо е яростно на министър-председателя, тъй като не го избавя от тресавището „ закон „ Магнитски “ “, спрени са кранчетата за точене на европари, понижават публичните поръчки. Едрото ще трява да връща стотици милиони, които получи като с магическа пръчка от банки, едната от които държавната ББР. Скандалите-бомби в тази посока занапред ще избухват. В дубайските му сметки са се прицелили американски институции, които за един момент могат да ги трансфорат в спомен…

Освен това малко на брой знаят какви инструкции са получили Цацаров и Гешев във Вашингтон. Само Борисов ще знае какво си е приказвал с президента Тръмп след дни в Съединени американски щати. Това не му дава покой. Защото Едрото нещо може да наподобява огромно в територията тук, само че за Вашингтон и Москва е планктон...

А ние ще сме на брега на реката…

В България няма да излязат над 300 хиляди гневни жители като в Прага. Няма протестиращи да се борят както по улиците на Чили, Боливия, Каталуния и Хонг Конг. Нито прокуратурата ще проработи в полза на жителите. Защо е по този начин – знаете сами. Остава ни да се надяваме, че нещо може да се промени под напън извън или посредством вътрешни войни в олигархични, политико-икономически и мафиотски кръгове. Да се избият между тях или да ги нарита горския та нещо в живота ни да се промени.

Междуособните войни постоянно водят до раздробяване на страната или властващата конструкция. Важно оръжие в тези войни са парите, медиите и измяната.

Като няма гражданска опозиция - да живеят междуособните войни!

Фрог нюз

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР