Фирма спечелила обществена поръчка за над 1 млн. лв., спря

...
Фирма спечелила обществена поръчка за над 1 млн. лв., спря
Коментари Харесай

Фирма с поръчка за над 1 млн. лв. спря ремонта на ЕГ „Пловдив”, собственикът се скри

Фирма спечелила социална поръчка за над 1 млн. лева, спря работа, а притежателят не може да бъде открит. Така, дни преди началото на образователната година, езиковата гимназия „ Пловдив” е в положение на главен ремонт, приключен на 20%, оповестява NOVA.

Преди време същата компания - „ Термикс ЕС”, спечелила поръчка от пловдивската община за ремонт на детски градини и тогава не изпълнила правилно контракта, като си икономисала част от поръчаната по план работа.

Сега ремонтът на гимназията почнал през април, само че ненадейно спрял, а напъните на общинските управляващи в Пловдив да намерят притежателя на строителната компания остават безрезултатни.

„ Когато беше определена предизвестих заместник-кмета Кацарски, само че получих уверението, че тя е огромна, сериозна компания и всичко ще бъде наред”, изясни Николай Радев, шеф на образователното заведение.

„ Доколкото разбрах от Община Пловдив, защото за жалост ние нямаме тези благоприятни условия за връзка, за практикуване на надзор, самият притежател на компанията е декларирал, че не може да продължи и е напуснал въобще договора”, изясни Радев.

От общината пък разясняват, че са безсилни в тази ситуация с неточната компания от Пазарджик.

„ Ние нямаме ефикасни дейности, които да отстранят компанията откакто има решение на съда, че тя печели поръчката. Законът за публичните поръчки е планувал благоприятни условия, в които при такава обстановка да бъде стартирана нова поръчка във допустимо най-кратки периоди, избор на реализатор, сключване на контракт и дотъкмяване на обекта”, изясни инж. Димитър Кацарски, зам.-кмет „ Общинска благосъстоятелност, устройство на територията, строителство и инвестиции”.

Така, защото досега компанията е направила към една пета от ремонта, останалите 80% от дейностите ще бъдат дадени на нов реализатор посредством непосредствено възлагане или бърза социална поръчка.

Документално обаче договорът с „ ТермиксЕС” не е преустановен, тъй като от общината не могат да открият притежателя на сдружението.

От учебното заведение твърдят, че първият образователен ден ще стартира обикновено, макар незавършения ремонт.

Как брачен партньор на народен представител от ГЕРБ печели поръчка в София

Прокуратурата се самосезира за пропадналата улица в Асеновград

Прокуратурата ревизира скандалната социална поръчка в Неделино

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР