Фирма със седалище в Лондон е получила държавно финансиране на

...
Фирма със седалище в Лондон е получила държавно финансиране на
Коментари Харесай

COVID-19: Английска фирма ще зарази млади доброволци, за да тества имунитета им

Фирма със седалище в Лондон е получила държавно финансиране на стойност до 10 млн. английски паунда, с цел да болести съзнателно млади доброволци с COVID-19. Целта е да се проведат така наречен „ предизвикателни тествания “, които да доведат до евентуална ваксина за заболяването, написа английският „ Гардиън “.

Подобни тествания биха дали по-бързи резултати в създаването на сполучлива ваксина. Такива клинични проучвания датират още от края на XVIII в., когато британският доктор Едуард Дженър употребявал метода на инокулация върху момче за да го защищити от вируса на едра шарка. При този метод в кожата на пациента се пришива тъкан от към този момент инфектиран пациент, с цел да може тялото да построи имунитет към дадената болест.

От този миг нататък инокулацията е употребена за създаване на ваксини за тиф, холера и малария.

Предстоящите проби породиха спор на Острова. Част от учените считат, че не е добре доброволци да бъдат излагани на вирус, който няма лекуване. Тези, които са за клиничните проби, показват, че рисковете при млади и здрави хора с COVID-19 са извънредно ниски.

Тестовете ще стартират с авансово изследване тъкмо каква доза вирус би трябвало да бъде инжектирана на доброволците, с цел да не се претрупа имунната им система. Друго предизвикателство пред учените е да изберат точния вариант на COVID-19.

Въпреки моралните въпроси и несигурността, поддръжката за сходни проби набира известност. Повече от 2500 английски жители са се записали като доброволци за евентуални проучвания с инжектиране на жив вирус.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР