Фирма ПИМК ще даде 10 милиона свои пари за лицензиране

...
Фирма ПИМК ще даде 10 милиона свои пари за лицензиране
Коментари Харесай

Колежа се нуждае от допълнително финансиране

Фирма ПИМК ще даде 10 милиона свои пари за лицензиране на стадион " Христо Ботев ". Новината заяви притежателят на компанията Илиян Филипов. Това е сумата, която ще е нужна да се прибави към 25-те милиона лв., отпуснати от държавното управление за Колежа, посочи Филипов.

Средствата от кабинета обаче ще са извънредно незадоволителни, с цел да може стадионът да бъде лицензиран и да се употребява за мачовете в Първа лига. А с цел да бъде утвърден стадионът от УЕФА и там да се играят мачове от европейските клубни шампионати, в градежа би трябвало да се влагат още 25 млн. лв., предвижда пред " бТВ " Илиян Филипов.

" Ако не се обезпечи спомагателното финансиране, имаме дребен проблем. Осветлението на стадиона е планувано да бъде на металната структура. А металната структура е сериозната сума в това оборудване. Нужно е да има в допълнение финансиране ", съобщи той. Самият Филипов изрази подготвеност да влага недостигащите 10 млн. лв., само че съобщи, че няма опция да отдели останалите 15 млн. лв..

В момента се работи по построяването на новите трибуни. Дейностите не секват и през уикендите, а темповете са положителни, хвалят се от компанията. Феновете, които от години упорстваха стадионът да бъде наведен във тип за мачове, също са удовлетворени. Именно те бяха съществена движеща мощ, с цел да бъде възобновен градежът. efbet Лига 16 кръг, събота 12 декември  Берое 3:0краен резулат  Ботев (Пловдив)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР