Фирма от Плевен трябвало да прибере италианските отпадъци, стоварени в

...
Фирма от Плевен трябвало да прибере италианските отпадъци, стоварени в
Коментари Харесай

Фирма от Плевен трябвало да прибере италианските отпадъци, стоварени в Бургас

Фирма от Плевен трябвало да прибере италианските боклуци, стоварени в Бургас.

" Установено е противоречие сред заявения боклук и действително импортирания в страната.
Според документите, в контейнерите не пристанището в Бургас би трябвало да има каучук и пластмаса, само че е намерено и към момента неразбираемо количество текстил и желязо ".

Това разгласи пред публицисти окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев във връзка със почналото следствие на импортираните контейнери с боклуци от Италия.

" Ако бъде потвърдена виновност, съгласно закон а се плануват отнемане от независимост до четири години и санкция до 5 000 лв. ", заяви наблюдаващия делото прокурор. Какво тъкмо обаче има в двайсетте контейнера на бургаското пристанище - към момента не е ясно . „ Предстои назначение на експертиза, с която да се откри типа на отпадъка, който е в контейнерите “ , прецизираха от държавното обвиняване.

„ В момента не престават издирвателените мероприятия на всички лица и сдружения, имащи отношение към вноса, транспорта и превоза до фирмата-получател, която е от град Плевен “, разгласи зам.-директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас Емил Павлов. -->

Корабът с контейнерите дебаркира в Бургас при започване на септември, предходната година. Според избрания режим, отпадъците трябвало да бъдат складирани в Бургас в идващите 90 дни. От осъществени досега инспекции е ясно, че в контейнерите няма рискови субстанции.

„ Извършени са замервания от Регионална инспекция за опазване на околната среда и Гражданска отбрана. Говорим за разминаване в открития боклук и заявения , само че сигурно няма отровен или радиоактивен подобен “, сподели още Павлов.  

Разследването ще желае съдействието на европейските служби за търсене на лицата, свързани с експорта и инпорта на отпадъците на бургаското пристанище. Към момента те са с изминал статут за предпазване. От прокуратурата към момента не знаят за какво компанията не ги е приела.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР