Фирма „Никвец” ЕООД е заявила пред Българската агенция за инвестиции

...
Фирма „Никвец” ЕООД е заявила пред Българската агенция за инвестиции
Коментари Харесай

СПА комплекс за 11 милиона лева ще строят на Сливенските минерални бани

Фирма „ Никвец” ЕООД е декларирала пред Българската организация за вложения (БАИ) желание за създаване на съвременен балнеокомплекс на Сливенските минерални бани.
Заявената планирана стойност на обекта е 11 милиона лв., потенциалът - 20 хиляди гости годишно.
В момента тече процедура за узаконяване на компания „ Никвец” като вложител от клас А. „ С оглед значимостта на посочения план за развиването на българската стопанска система и в частност – на района, апелирам да бъде оказано цялостно подпомагане на инвеститорите”, се споделя в писмо на изпълнителния шеф на БАИ до регионалния шеф на област Сливен.
Фирма „ Никвец” към този момент е притежател на два имота на Сливенските минерални бани с обща повърхност от 6 дка, като планува върху тях да разположи главната постройка на комплекса. В момента е заявила предпочитание да придобие и два прилежащи имота за строителството на спортни уреди, амфитеатър и модерна канализация.
Областният шеф Чавдар Божурски е подписал авансово единодушие за продажба на новите два терена. „ Искам да подчертая, че държавният интерес е обезпечен, защото според Закона за поощряване на вложенията, в случай че компанията не извърши в период желанията си, парцелите ще бъдат върнати на държавата”, разясни той. „ Като регионален шеф, съгласно дадените ми пълномощия, ще окажа подпомагане на всеки вложител, който способства за развиването на Сливенските минерални бани”, съобщи през днешния ден Божурски.
Проверка в Търговския указател откри, че сега притежател на капитала на компания „ Никвец” ЕООД е сдружението „ Сън Къмпани” АД, записано през 2016 година
Интересно съвпадане е, че тъкмо през днешния ден в Сливен стартира подписка под надпис „ Да върнем славата на Сливенските минерални бани”, инициирана от будния сливенски жител, стихотворец и публицист Христо Батинков.
Сливенските минерални бани са някогашен проспериращ балнеологичен курорт, прочут с лечебните свойства на минералната си вода.
През последните две десетилетия красивият в предишното курортен комплекс до река Тунджа бе доведен до пагубна съсипия, вследствие на безотговорното безучастие на държавната и локалната власт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР