Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил

...
Фирма на строителен бизнесмен, който през 2013 г. е бил
Коментари Харесай

Водач на листа на ДПС е правил ремонта на пътя до Своге

Фирма на строителен предприемач, който през 2013 година е бил лидер на листата на Движение за права и свободи в Монтана, е полагала асфалта на път II-16 край Своге, където рейс излетя от пътя и умъртви към този момент 17 души.
Данните бяха оповестени от Антикорупционния фонд, откъдето дават обещание, че ще предадат материалите на прокуратурата.
Дружеството “Мегаинвест-холд” ЕООД е правило полагането на асфалтовия износващ пласт при рехабилитацията на път II-16 в сектора край Своге. Фирмата е част от обединяването “Трейс Своге” ДЗЗД с 40%, а водещ участник е " Трейс Груп " АД., излиза наяве от сигнала.
Цитираната компания е 100% благосъстоятелност на сдружението " Мегаинвест " ЕООД, което пък е еднолична благосъстоятелност на предприемача Цветан Славейков Цветанов, явяващ се и шеф на двете компании. Основната активност на " Мегаинвест-Холд " ЕООД, записано в Дупница, е " строителство на самолетни писти и пътища ". Капиталът на компанията е 319 110 лева от регистрирането ѝ през 2008 година, когато се е казвала " Пътно поддържане - Дупница ".
От Антикорупционния фонд допълват и друго - че от осъществена инспекция в правосъдните регистри излиза наяве, че преди време служащи на компанията на Цветанов са свидетелствали по дело за обезщетение, заведено поради пътен случай по време на ремонта на различен сектор от същия път, със същите реализатори - ДЗЗД " Трейс Своге " и двете съставляващи обединяването компании. Делото се води пред Плевенския областен съд. Служителите на “Мегаинвест-холд” ЕООД са свидетелствали точно като причинители на асфалтополагането през 2012 година.

Въпросното дело за пътен случай обаче приключва с отменяне на жалбата против Агенция " Пътна инфраструктура " и изпълнителите на ремонта на пътя, излиза наяве от решението на Плевенския областен съд.
Цветан Славейков Цветанов има няколко дейни компании със строителна активност и общо извоювани публични поръчки за над 130 милиона лв., настояват още от Антикорупционния фонд.
През май 2013 година предприемачът е и лидер на листата на Движението за права и свободи в Монтана на изборите за Народно заседание.
Фирма, благосъстоятелност на Цветанов, ръководи и асфалтова база и кариера за инертни материали за асфалтови смеси в района в прилежащото на Своге село Владо Тричков, се споделя още в сигнала на фонда, който ще бъде пратен в прокуратурата.
" По информация от локалните медии точно тази база и кариера са доставили и материалите, вложени в асфалтовия износващ пласт за рехабилитирания път.
Материалите от осъществената инспекция ще бъдат изпратени на прокуратурата след цялостното ѝ привършване ", допълват от Акционерна фирма.
Любопитна детайлност е, че Своге от години се ръководи от кмета Емил Иванов - неколкократен народен представител и регионален шеф на София-област от Движение за права и свободи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР