Фирма Градус“ публикува покана към акционерите за извънредно (Общото събрание

...
Фирма Градус“ публикува покана към акционерите за извънредно (Общото събрание
Коментари Харесай

Градус ще разпредели 6-месечен дивидент от 2,2 ст.

Фирма „ Градус “ разгласява покана към акционерите за изключително (Общото заседание на акционерите (ОСА), на което се чака да бъде гласуван 6-месечен брутен дял от 2,2 стотинки.

Така основаната в Стара Загора компания става втората на БФБ, която може да вземе решение за разпределение на дял за вложителите два пъти в годината. Досега два пъти в годината е разпределяла дял единствено Корадо.

Извънредното ОСА ще се организира на 25.10.2019 година от 11:00 часа в Стара Загора, на адрес 6009 Парк-хотел Стара Загора, ул. „ Хан Аспарух “ 50, зала „ Тервел ”, при следния дневен ред:

1. Приемане на Правила за работа на Одитния комитет на Градус АД; Проект за решение: Общото заседание приема направените и препоръчани от Одитния комитет на Градус АД Правила за работа на Одитния комитет на Градус АД;

2. Избор на регистриран инспектор, който да ревизира и завери Индивидуалния годишен финансов доклад на Дружеството за 2019г. и Консолидирания финансов доклад на Дружеството за 2019 година. Проект за решение: Общото заседание избира за регистриран инспектор, който да ревизира и завери Индивидуалния годишен финансов доклад на Дружеството за 2019г. и Консолидирания финансов доклад на Дружеството за 2019 година “Бейкър Тили Клиту и Партньори ” ООД, рег. № 129, ЕИК: 131349346, гр. София, 1000, ул. Стара планина №5, ет. 5, представлявано от шефа Красимира Иванова Радева.

3. Одобряване на шестмесечен финансов доклад на Дружеството за първото полугодие на 2019 година Проект на решение: Общото заседание утвърждава шестмесечния финансов доклад на Дружеството за първото полугодие на 2019 година

4. Одобряване на отчета на Съвета на шефовете за осъществяването на условията на Закона за общественото предложение на скъпи бумаги за погашение на шестмесечен дял. Проект на решение: Общото Събрание утвърждава отчета на Съвета на шефовете за осъществяването на условията на Закона за общественото предложение на скъпи бумаги за погашение на шестмесечен дял.

5. Взимане на решение по член 39 от Устава на Дружеството за разпределение на облагата и погашение на промеждутъчен дял на база признатия 6-месечен финансов доклад. Проект за решение: Общото заседание взима решение за разпределение на 6-месечен дял от облагата осъществена от Дружеството, според направения 6-месечен финансов доклад за първото полугодие на 2019 година, при следните параметри: Общ брутен размер на дивидента – 5 359 391, 62 лева Брутен размер на дивидента за една акция – 0,022лв.;) Начало на погашение на дивидента: 26.11.2019; Срок за погашение на дивидента: - три месеца; Начин на погашение на дивидента: посредством „ Централен депозитар ” АД и клонове на Уникредит Булбанк АД.

Можем да напомним, че последния изплатен чист дял от компанията бе в размер на 9,5 стотинки на акция, което представляваше дивидентна рентабилност от към 5,5%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР