Фирма-доставчик, която зарежда търговки обекти в Пловдив попадна в капана

...
Фирма-доставчик, която зарежда търговки обекти в Пловдив попадна в капана
Коментари Харесай

Дават ти пропуск, после те глобяват! Фирма - доставчик попадна в капана на бюрокрацията на Община Пловдив

Фирма-доставчик, която зарежда търговки обекти в Пловдив попадна в клопката на бюрокрацията на Община Пловдив. Те потърсиха TrafficNews , с цел да алармират за това, че няколко пъти биват глобявани без да правят нарушаване. Разказаха пред медията ни за това по какъв начин всеки един от бусовете, с които зареждат има публикуван пропуск от Община Пловдив, който разрешава по неразрешените за придвижване улици в центъра на Пловдив да правят служебните си действия, без да бъдат глобявани. Изключения вършат единствено улиците, посочени в член 22, ал1, т.1 от Наредба 2 на Общината за организацията и сигурността на придвижването.
Прочетете още
Това обаче не ги е избавило от санкции, които Общинска полиция им постанова в последните месеци, когато са зареждали обекти в центъра. Според пропуща и Наредба номер 2, нарушаване за компанията няма, като даже се съблюдава часовата зона за паркиране, която е от 10:30 часа до 13:30 часа. Последният написан фиш към транспортното сдружение е формиран в 11:50 на улица „ Йоаким Груев ” №11, а в него се твърди, че МПС-то е „ паркирано в зоната на, където има присъединяване на пътен знак Г-15 ”, който  алармира за пешеходна зона.

Ето тук идва и колизията. Тази пешеходна зона обаче не е вписана към момента в Наредба 2 на Общината, макар поставения знак и по този начин паркираното транспортно средство в действителност не е било в нарушаване, само че въпреки всичко е получило санкция.

TrafficNews се свърза с шефа на Общинска полиция основен контрольор Тодор Боюклийски. Той заяви за медията ни, че чиновниците на въпросната фирма  имат съображение да стачкуват против наложената санкция. В реалност наредбата дава право за престой там до 2 часа на коли, които зареждат търговски обект.

Той добави още, че казусът поражда от обстоятелството, че следва ОКТ да маркират специфични места за транспортните средства, които доставят със стока обекти в центъра на Пловдив и имат пропуск. Тук става леко комплициране, тъй като въпросната пешеходна зона не е включена към момента в разпоредба 2 на Община-Пловдив, макар поставения знак, че е такава.

„ Очаква се да се маркират места единствено за престой по време на зареждане и по този начин тези коли с пропуски ще имат право да употребяват паркоместата, само че в съответния проблем следва тази санкция да бъде анулирана, след пуснато несъгласие от компанията, ” заяви контрольор Боюклийски.

Медията ни потърси и мнение от шефа на ОКТ- Георги Стоилов. Той удостовери, че в съответния случай фишът би трябвало да бъде анулиран и добави още, че във допустимо най-скорошен интервал ще бъдат маркирани въпросните места за коли, притежаващи  пропуск, като ще се обезпечи и място за по-големи транспортни средства. 

  



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР