Фиорентина трябваше да изстрада победата си като домакин на новака

...
Фиорентина трябваше да изстрада победата си като домакин на новака
Коментари Харесай

“Черната овца” на Интер напомни за себе си и подари победа на Фиорентина в луд мач

Фиорентина трябваше да изстрада успеха си като хазаин на новака Кремонезе с 3:2 в лудия първи мач сред двата тима от новия сезон в Серия " А ".

“Виолетовите ” сложиха началото на головото шоу в 16-ата минута. Тогава Кристиан Куаме се оправи с двама противникови играчи и достави топката на Джакомо Бонавентура, който незабавно стреля и даде задатък на своя отбор. Преднината на домакините обаче се задържа едвам три минути, тъй като Давид Окереке изравни резултата с превъзходен удар с глава при центриране на Паоло Гильоне. В 34-ата минута Рикардо Сотил откри с пас Лука Йович, като новото попълнение на Фиорентина първо резервира топката, след което я прати около двама бранители за дебютното си попадение с екипа на отбора. В 43-ата минута задачата на “гриджоросите ” в допълнение се усложни, откакто техният халф Гонзало Ескаланте си изкара пряк червен картон за остро влизане в краката на Куаме.

Най-интересното обаче беше непокътнато за втората част. В 56-ата минута новият вратар на “Ла Виола ” Пиерлуиджи Голини блесна с две спасявания след удари на Лука Дзанимакия. В 68-ата минута обаче той беше заловен неопитен от резервата Кристиан Буонаюто, който стреля непосредствено от корнер. Стражът се опита да избие топката, която въпреки всичко беше добутана във вратата от капитана на гостите Матео Бианкети. В последна сметка се оказа, че още при осъществяването на Буонаюто топката е минала голлинията и по този начин изравнителното попадение беше записано на негово име.

В оставащите минути домакините се втурнаха в търсене на надвит гол и стигнаха до него с голяма доза шанс, и то в петата минута на добавеното време. Тогава Роландо Мандрагора опита нещо приблизително сред центриране и шут, като Йонуц Раду улови топката под напречната греда… само че се приземи с нея в личната си врата за крайното 3:2. Така след своите 12 спасявания в дуела преотстъпеният от Интер пазач се трансформира в основен провинен за загубата на своя тим, припомняйки си за своя гаф при пролетната загуба на “нерадзурите ” от Болоня, която им коства Скудетото.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР