Фино измерващ термометър, адаптиран да се използва за проследяване на

...
Фино измерващ термометър, адаптиран да се използва за проследяване на
Коментари Харесай

БГ термометър лови коронавируса преди симптоми

Фино измерващ термометър, приспособен да се употребява за следене на коронавирусна зараза може да се трансформира в незаместим асистент при лекуването на заболели и пациенти със подозрение за вируса. Той е основан под управлението на алерголога проф. Тодор Попов от болница "Св. Иван Рилски " в София в съдействие с Инфекциозната болница в София, оповестява Българска национална телевизия.

Прототипът на този термометър съществува още от преди 20 години.

Този "термометър за дишане " мери температурата на издишания въздух. Тя е друга от температурата, която можем да измерим на челото, ухото или подмишниците и отразява въздействието на този дълъг дихателен път, който въздухът би трябвало да премине, с цел да излезе от белите дробове, съобщи в Сутрешния блок проф. Тодор Попов.

Термометърът е юридически с други цели, мери инфектиране в дихателните пътища и дава визия до какъв брой има процеси, които са довели до склерозиране на тъканите в белия дроб. "С този термометър за бял дроб ние хващаме инфектиране, което е начално и е лимитирано в дихателните пътища ", изясни проф. Попов.

Известно е, че коронавирусът има специфичен афинитет към тъканите, свързани с белия дроб и дихателните пътища. Той потегля от гърлото и продължава към трахея, бронхи и всички структури на пакост дроб. Когато се появи начално инфектиране, лигавицата набъбва, възпалява се и става по-топла. Същото нещо се случва в белия дроб. Когато стартира зараза, това инфектиране, тази температура се подава на въздуха, който минава през дихателните пътища.

"С финия термометър можем да хванем нюанси по прецизен метод и по температурата на издишания въздух да вършим изводи какво става в белия дроб ", сподели проф. Попов.

Знаем, че възпалението при ковид стартира преди още да се популяризира в цялото тяло.

С финия термометър може да се хване това инфектиране като се мери температурата на издишания въздух. Възпалението може да се хване преди да са се позитивирали другите останали проби - PCR, кръвни проби.

Температурата потегля нагоре преди да се появят клиничните признаци - при грипа е от 24 до 48 часа. Предполага се, че това може да бъде и при коронавирусната зараза.

В момента екипът изследва дали температурата се покачва при пациенти, контактни на заболели от ковид.

Термометърът работи в комбиниране със смарт телефон. Данните се предават в избран уебсайт, където резултатите се обобщават.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР