Финландците в района до източната граница на северната страна казват,

...
Финландците в района до източната граница на северната страна казват,
Коментари Харесай

Финландия страда, след като затварянето на границата спря руските туристи

Финландците в региона до източната граница на северната страна споделят, че не са виждали нищо сходно след разпадането на Съветския съюз през 1991 година

Затварянето на границата на Финландия с Русия в разгара на пандемията от ковид внезапно прекъсна визитите на съвсем двата милиона съветски туристи, които поддържат локалната стопанска система всяка година.

Финландия има 1340-километрова обща сухоземна граница с Русия, по която има няколко пропускателни пункта, а това е една от най-дългите външни граници на Европейския съюз. Тя беше затворена и от Хелзинки, и от Москва в средата на март поради пандемията.

Като се има поради незатихващото разпространяване на болестта в Русия, няма особена вяра, че границата ще бъде отворена за летния туристически сезон във Финландия, а мнозина считат, че границата евентуално ще остане затворена още по-дълго.

" Това несъмнено оказва доста влияние. Просто не бихте могли да си визиите, че сходни опасности повече няма да се отнасят за границата през 2020 година ", сподели Петери Терхо, представител на " Цар аутлет вилидж " - огромна комерсиална зона за скъпи артикули, обслужваща и финландци, и руснаци покрай граничния пункт Валима, най-натоварения пропускателен пункт сред двете страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР