Финландците са най-щастливите хора в света. Това става ясно от

...
Финландците са най-щастливите хора в света. Това става ясно от
Коментари Харесай

България е на 77-о място в света по щастие

Финландците са най-щастливите хора в света. Това излиза наяве от оповестения през днешния ден Доклад за международното благополучие. Финландия е класирана като страната с най-щастливо население в света за шеста поредна година. България е на 77-о място.

Световният отчет за щастието се изготвя годишно от учени в Съединени американски щати въз основа на изследвания на института " Галъп ". Те дефинират шест основни фактора за благополучие: обществена поддръжка, приходи, здраве, независимост, благотворителност и липса на корупция.

Според отчета Финландия е следвана от Дания, Исландия и Израел.

Разкъсваните от войни страни като Афганистан и Ливан са класирани като минимум щастливи страни.

Класирането на България тази година е с осем места по-високо спрямо предходната година и с единадесет места по-високо спрямо преди две години. Сред страните, класирани покрай България, са Еквадор, Перу и Филипините, които заемат 74-то, 75-то и 76-то място. Трите страни след България са Непал, Армения и Таджикистан.

Съседите на България се подреждат както следва: Румъния - 24-о място; Сърбия - 45-о място; Гърция - 58-о място; Република Северна Македония - 87-о място; Турция - 106-о място.

Украйна (92-ро място) и Русия (70-то място) са малко по-високо в новия отчет, в сравнение с преди година, макар че общият резултат на Украйна - за разлика от този на Русия - е намалял минимално. " Въпреки мащаба на страданията и вредите в Украйна, през септември 2022 година оценките за живота остават по-високи, в сравнение с след анексирането през 2014 година ", пишат откривателите, като имат поради годината на анексиране на Кримския полуостров в Украйна от страна на Русия.

Според заключенията на специалистите това се дължи, наред с другото, на към този момент доста по-силното възприятие за принадлежност и доверие в управлението към президента Володимир Зеленски. Доверието в държавните управления е повишено и в двете страни през 2022 година, само че доста повече в Украйна, в сравнение с в Русия. " Руската инвазия изкова нация от Украйна ", споделя един от създателите на отчета, оксфордският професор Ян-Емануел Де Неве.

Световният ден на щастието е разгласен от Общото заседание на Организация на обединените нации през 2012 година Инициатор на празника е дребната южноазиатска страна Бутан. Целта на този ден е да се подчертае смисъла на щастието и благополучието в живота на хората по света.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР