Финландското правителство ще отхвърли предложения от Европейската комисия пакет за

...
Финландското правителство ще отхвърли предложения от Европейската комисия пакет за
Коментари Харесай

И Финландия се обяви против плана за икономическо възстановяване на ЕС

Финландското държавно управление ще отхвърли оферти от Европейската комисия пакет за възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз от пандемията от ковид в актуалната му форма, съобщи Ройтерс.

Очаква се 27-те страни членки на Европейски Съюз да обсъдят на 19 юни препоръчаният от Европейска комисия фонд за възобновяване на стопанските системи след рецесията в размер от 750 милиарда евро, които е обособен от 7-годишния бюджета на Европейски Съюз от 1,1 трилиона евро за интервала 2021-2027 година. Икономическият пакет би трябвало да получи поддръжка от всички страни членки, с цел да влезе в действие.

Финландското държавно управление заяви, че е готово да договаря за пакета, като съгласно него делът на грантовете в него да бъде понижен, а този на заемите повишен.

В края на предишния месец Австрия също се разгласи срещу проекта на Европейска комисия, като съобщи, че той слага прекомерно огромна тежест върху австрийските данъкоплатци.

Според актуалното предложение на Комисията, фондът ще бъде финансиран посредством заеми от пазара, след което две трети от събраните средства ще бъдат изплащани на страните от Европейски Съюз под формите на грантове, а останалата част във тип на заеми. Най-голяма дял от финансовата помощ ще отиде при Италия и Испания, които бяха най-тежко наранени от пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР