Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia и един от най-големите

...
Финландският производител на телекомуникационно оборудване Nokia и един от най-големите
Коментари Харесай

Nokia сключи нова сделка с един от най-големите оператори в света

Финландският производител на телекомуникационно съоръжение Nokia и един от най-големите в света мобилни оператори China Mobile подписаха рамково съглашение на стойност 1 милиард евро и период на осъществяване една година.

Това оповестиха от пресцентъра на Nokia.

Споразумението има за цел да помогне на China Mobile в по нататъшния преход към облачна мрежова инфраструктура. Според изискванията на договорката Nokia ще даде на China Mobile сложни софтуерни решения в областта на облачните телекомуникации. А по този начин също и спомагателни детайли за нейния мобилен радио достъп в допълнение към закрепения, IP маршрутизиране, операционно систематична поддръжка (OSS) и артикули за трети страни.

Това е значимо съглашение, което укрепва позицията на Nokia като водещ снабдител на технологии услуги от ново потомство в Китай, се показват в известието думите на Майк Вана, началник на китайското отделение на финландската компания.

През 2016 година двете компании подписаха рамков контракт на стойност 1,36 милиарда евро със период на осъществяване една година. То апропо предвиждаше отриването в Китай на базови станции Nokia AirScale Base Station (ASB) със стандарт 5G. Следващата 2017-а Nokia и China Mobile още веднъж подписаха договорка на същата сума, която бе ориентирана към по нататъшното развиване на 5G мрежата в страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР