Финландският президент Саули Нийнистьо ще отпътува днес на двудневно работно

...
Финландският президент Саули Нийнистьо ще отпътува днес на двудневно работно
Коментари Харесай

Президентът на Финландия отива в Турция заради присъединяването към НАТО

Финландският президент Саули Нийнистьо ще отпътува през днешния ден на двудневно работно посещаване в Турция. Пътуването ще стартира с посещаване на земетръсната зона в югоизточната част на Турция, оповестиха от кабинета на президента в сряда.

На 17 март Нийнистьо ще се срещне с президента Реджеп Тайип Ердоган в Истанбул. Двамата ще обсъдят присъединението на Финландия към НАТО, решението за което Турция към момента не е утвърдила, както и възобновяване на Турция след земетресението, геополитическата обстановка и двустранните връзки. Президентът е съпроводен по време на пътуването от външния министър Пека Хаависто.

„ Очаква се Турция да разгласи ратификацията по време на визитата на президента “, написа финландският вестник Iltalehti.  Възможно е Турция да утвърди приемането в НАТО към този момент единствено на Финландия. На 14 март шведският министър председател Улф Кристерсон призна, че „ наподобява все по-вероятно Финландия и Швеция да се причислят към НАТО по друго време “. Преди това тези две страни се насочиха към по едно и също време присъединение към алианса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР