Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас записа своята първа победа

...
Финландският пилот на Мерцедес Валтери Ботас записа своята първа победа
Коментари Харесай

Ботас доволен: Това бе едно от най-добрите ми състезания

Финландският водач на Мерцедес Валтери Ботас записа своята първа победа във Формула 1 от повече от година насам откакто победи в неделната Гран При на Турция, в която потегли от първата позиция.

На финала той приключи на повече от 14 секунди пред Макс Верстапен, като дефинира днешната си победа като най-хубавата в своята кариера.

„ За мен това е едно от най-хубавите ми надпревари. Като изключим един лек миг на първия завой, всичко беше под надзор. Както споделих преди надпреварата, колата се усещаше съвършено във всевъзможни условия от началото на уикенда “, съобщи Ботас.

„ Не беше елементарно да изберем вярната тактика в тези условия, по кое време да спрем, какви гуми да сложим и всичко. Радвам се, че един път всичко мина наред за мен “, добави още финландецът.

Освен успеха, Ботас взе и спомагателната точка за най-бързата обиколка в хода на надпреварата, която той записа в своя заключителен тур. С триумфа си той се откъсна на 32 точки пред Ландо Норис в разногласието за третото място в пилотския шампионат. Той обаче изостава на цели 85.5 от водача Верстапен, който пък води с 6 на Люис Хамилтън в борбата за купата през 2021.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР