Финландският боксьор в тежка категория Робърт Хелениус лети високо след

...
Финландският боксьор в тежка категория Робърт Хелениус лети високо след
Коментари Харесай

Хелениус: Джошуа, идвам, ще те победя

Финландският боксьор в тежка категория Робърт Хелениус лети високо след изненадващата си победа при започване на март над Адам Ковнацки, която го направи кандидат на купата на Световната боксова асоциация (WBA). Тя е владеене на Антъни Джошуа, а скандинавецът и британецът се познават доста добре, защото в предишното да правили спаринги дружно.
 Викингският боец беше шокиран, когато Джошуа беше свален цели четири пъти в нокдаун преди съдията да спре мача му с Анди Руис през юни 2019 госита. Джошуа си отмъсти в реванша през декември, откакто доминираше в 12-те рунда и съдиите единомислещо му присъдиха успеха.

Сега Хелениус дава обещание “Викингска инвазия”. Той е на една победа от мач с Джошуа и не се опасява да пътува до Англия, с цел да детронира първенеца вкъщи.
 “Разбира се, викингите са били там доста пъти преди мен. Да тъкмо това считам да направя (Викингско нашествие). Мисля, че би била доста забавна борба сред мен и Джошуа. Много бих желал това, съобщи Хелениус пред “Скай Спортс”. - Бях доста сюрпризиран, че той беше съборен от Анди Руис-младши. Тогава направи неточности, само че се оправи добре във втория дуел. Руис и аз сме доста разнообразни бойци. С Антъни сме равни на растеж. Бил съм на спаринг лагер с него. Нямам нищо персонално против него, той е доста добър човек. Много го одобрявам, само че мисля, че бих го победил.”
 Северният призрачен сън има пет победи в последните си шест мача и си проправи път до №7 в класацията на WBA. Анди Руис-младши, Луис Ортис, Александър Усик и Дионтей Уайлдър са преди него в класацията, само че той не се опасява от тях.

“Надявам се, че ще получа най-голямата борба. Не ме интересува с кого ще се удрям идващия път. Ще бъде подготвен за всеки, който попадне на пътя ми”, сподели още Робърт Хелениус.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР