Финландските власти ще предоставят на Финландската застрахователна компания 27 млн.

...
Финландските власти ще предоставят на Финландската застрахователна компания 27 млн.
Коментари Харесай

Финландия дава 27 млн. евро гаранции за вреди при Covid ваксинацията

Финландските управляващи ще дават на Финландската застрахователна компания 27 млн. евро държавни застрахователни гаранции за покриване на вреди от приемане на лекарства за интервала на всеобща имунизация против ковид от 1 януари до 31 декември 2021 година, съобщи ТАСС.

Гаранциите ще покриват разноски, свързани с изплащането на компенсации на жители при възможни вреди за здравето, появили се след слагане на ваксина против ковид. По този метод застрахователната компания ще може да обезпечи застрахователно покритие при имунизиране против ковид на същото равнище като при вакцинациите против други инфекции и болести.

Финландската Агенция за сигурност и разработки в здравната сфера по-рано заяви, че в страната са регистрирани общо осем случая на странични резултати от имунизацията против Covid-19. По данни на службата при три от случаите затрудненията са били съществени - алергични реакции или анафилактичен потрес. Според организацията подобен брой случаи е бил предстоящ, само че към този момент е невероятно да се предвижда по-нататъшното развиване.

На 12 януари бе обявено, че към този момент 45 000 души в страната са получили първата доза от имунизацията. Масовата имунизация във Финландия може да продължи през цялата 2021 година. До лятото ще бъдат получени 5-7 милиона дози ваксини, които ще стигнат за 2.5-3.5 милиона души от 5.5-милионното население на страната.

Засега във Финландия се употребява единствено имунизацията на Пфайзер/БиоНТех (Pfizer/BioNTech)
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР