Финландските власти ще предоставят чрез Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ)

...
Финландските власти ще предоставят чрез Детския фонд на ООН (УНИЦЕФ)
Коментари Харесай

Финландия дава 3 милиона евро за образованието на децата в Сирия

Финландските управляващи ще дават посредством Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) 3 милиона евро за образованието на децата в Сирия, заяви финландското външно министерство.
Средствата ще се употребяват за ремонт на учебни заведения, за психическа помощ и обезпечаване на образователни принадлежности и материали, а също за възстановяване на достъпа до учебните заведения на деца със усложнения, се споделя в изказването на ведомството.
Според посланичката на Финландия в Ливан Таря Фернандес, която дава отговор и за въпросите, свързани със Сирия, над два милиона сирийски деца през днешния ден не вървят на учебно заведение. "Не можем да изгубим цяло потомство. През 2018 година с помощта на съдействието сред Финландия и УНИЦЕФ на учебно заведение потеглиха над 70 000 сирийски деца ", посочи тя. Това е положително начало. Този път задачата ни е да помогнем на деца инвалиди да тръгнат на учебно заведение и да подпомогнем фамилиите им, добави посланичката.
От началото на годината Финландия е предоставила филантропична помощ и помощ за развиване на стойност 25 млн. евро на Сирия и прилежащите й страни, приели сирийски бежанци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР