Финландските митници обявиха, че са конфискували на границата с Русия

...
Финландските митници обявиха, че са конфискували на границата с Русия
Коментари Харесай

Финландия конфискува военни стоки на границата с Русия

Финландските митници оповестиха, че са конфискували на границата с Русия артикули, които биха могли да укрепят промишлените и военни благоприятни условия на Москва, както и други артикули, обект на интернационалните наказания, заяви Франс прес.

Конфискациите бяха осъществени в миг, когато Финландия обмисля въвеждане на визови ограничавания за Русия след нахлуването на Русия в Украйна и последвалите западни наказания.

Между 22 и 27 юли са осъществени над 2500 инспекции и са открити близо 100 сходни случая, заяви митническата работа. Около 20 от тези случаи са " в развой на авансово следствие ", се споделя в известие на митническата администрация.

Митническият надзор е разрешил откриването на разнообразни първокласни артикули, наранени от европейските наказания, както и артикули, които може да имат военна приложимост, " като принадлежности, употребявани при морски пътувания ", посочи службата. " Имаше и дронове, както и предмети, които не можем да разясняваме сега ", добави шефът ѝ Мико Грьонберг.

Нарастващият брой съветски туристи във Финландия провокира неспокойствие в скандинавската страна, като съгласно мнозина туризмът би трябвало да бъде стеснен заради войната в Украйна. Броят на съветските туристи, посещаващи Финландия, нараства непрекъснато, откакто на 15 юли Русия отстрани обвързваните с КОВИД ограничавания за пътешестване. През юли бяха регистрирани над 185 000 случая на пресичане на границата сред двете страни по отношение на 125 000 през юни, въпреки че тези числа към момента са под равнището преди началото на пандемията.

Миналата седмица опозиционната Консервативна партия предложи да се спре издаването на нови туристически визи за съветски жители. Президентът Саули Нинистьо възнамерява да повдигне въпроса пред държавното управление в четвъртък, а предлагането наподобява се радва на необятна поддръжка в Народното събрание.

" Лично аз считам, че рестриктивните мерки би трябвало да бъдат затегнати ", сподели социалдемократът Аки Линден, който извършва премиерските функционалности, до момента в който премиерката Сана Марин е във почивка.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи предходната седмица, че Русия " ще реагира доста отрицателно " на вероятно въвеждане на визови ограничавания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР