Финландските животновъди ще бъдат първите в ЕС, които ще ваксинират

...
Финландските животновъди ще бъдат първите в ЕС, които ще ваксинират
Коментари Харесай

Финландия ще ваксинира норки срещу коронавирус

Финландските животновъди ще бъдат първите в Европейски Съюз, които ще имунизират норки против ковид. Това беше обявено в изказване, оповестено от Финландската асоциация на животновъдите.

„ Финландската кожена промишленост ще стане първият оператор в Европейски Съюз, който ще имунизира животни против ковид “, сподели ръководителят на асоциацията Мария Тиура.

От организацията показаха, че Финландската организация по храните е издала позволение за потребление на ваксина при норки, създадена в съдействие с група учени от университета в Хелзинки.

Ваксината се назовава FurcoVac и е пробно лекарство, което дава отговор на държавните условия за такива медикаменти. Разработването стартира през есента на 2020 година за да се предотврати вероятно разпространяване на вируса във финландските ферми. Препаратът FurcoVac е тестван в университетска лаборатория и в една от финландските животновъдни ферми имунният отговор при животните е на задоволително надеждно равнище.

За разлика от Дания и Нидерландия, където огромен брой животни трябваше да бъдат евтаназирани, във Финландия до момента не са регистрирани случаи на ковид при сходни животни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР