Финландските животновъди ще бъдат първите в ЕС, които ще ваксинират

...
Финландските животновъди ще бъдат първите в ЕС, които ще ваксинират
Коментари Харесай

Финландия ще ваксинира норки срещу коронавирус

Финландските животновъди ще бъдат първите в Европейски Съюз, които ще имунизират норки против. Това беше обявено в изказване, оповестено от Финландската асоциация на животновъдите, представена от БГНЕС.

" Финландската кожена промишленост ще стане първият оператор в Европейски Съюз, който ще имунизира животни против ковид “, сподели ръководителят на FIFUR Мария Тиура. От организацията показаха, че Финландската организация по храните е издала позволение за потребление на ваксина при норки, създадена от FIFUR в съдействие с група учени от университета в Хелзинки.
 Клането на норки с ковид в Дания коства 150 млн. $ Клането на норки с ковид в Дания коства 150 млн. $
Клането на норки, инфектирани с ковид, коства на Дания над 600 милиона крони (90,6 милиона долара). Landbrugsavisen заяви за това с...

Ваксината се назовава FurcoVac и е пробно лекарство, което дава отговор на държавните условия за такива медикаменти. Разработването на имунизацията стартира през есента на 2020 година за да се предотврати вероятно разпространяване на вируса във финландските ферми. Препаратът FurcoVac е тестван в университетска лаборатория и в една от финландските животновъдни ферми имунният отговор при животните е на задоволително надеждно равнище.

За разлика от Дания и Нидерландия, където огромен брой животни трябваше да бъдат евтаназирани, във Финландия до момента не са регистрирани случаи на ковид при сходни животни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР