Финландски специалисти изчислиха, че идеалната отпуска, за да може човек

...
Финландски специалисти изчислиха, че идеалната отпуска, за да може човек
Коментари Харесай

Стягайте багажа! Ето колко дни продължава идеалната отпуска

Финландски експерти пресметнаха, че идеалната отпуска, с цел да може човек да се избави от напрежението в офиса, е сред 8 и 11 дни, написа в. "Метро ".

Екип от университета в Тампере отбелязва, че в случай че се откъснем от работното си място за ден-два, това време е прекомерно малко, с цел да може човек да се "изключи " от работния си режим.

 жена плаж лято слънце загар iStock

Ако отпуската ни е над две седмици, тогава пък се получава противоположният резултат. Служителите стартират да се тревожат за натрупалата им се в офиса работа и по какъв начин ще могат да се оправят с нея.

Така че идеалната дълготрайност на почивката, която да не провокира у нас стрес, подбуден от работата, би трябвало да е сред 8 и 11 дни.

 лято книга плаж жена Istock

Според финландските учени здравословното и психическото ни положение внезапно се усъвършенстват след началото на отпуската ни, като кулминационната точка настава на осмия ваканционен ден.

А ето и няколко хрумвания къде да пътуваш по време на отпуската:
Уикенд бягство: 5 места към София, които да посетиш Топ 10 уикенд дестинации за разходка из България 5 места в България, за които не сте предполагали, че съществуват
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР