Финландската отбранителна компания Patria и американският производител на самолети Lockheed

...
Финландската отбранителна компания Patria и американският производител на самолети Lockheed
Коментари Харесай

Финландската Patria и Lockheed Martin със стратегическо партньорство за Ф-35

Финландската отбранителна компания Patria и американският производител на самолети Lockheed Martin подписаха първото рамково съглашение за директно промишлено съдействие като част от покупката от Финландия на 64 изтребителя F-35, заяви Yle.

Споразумението се отнася до сглобяването на предните елементи на фюзелажа на изтребителите F-35 във Финландия. Очаква се да бъдат съединени общо 400 такива елементи . Работата ще бъде осъществена в завода на Patria в Jamsa Hall.

" Само Съединени американски щати и Финландия ще разполагат с такива индустриални мощности в дълготраен проект. Ние към този момент сме включени в световната верига. Надяваме се, че в бъдеще също ще можем да увеличим производството и доставките (...)

Дългосрочният темперамент на работата - до към 2041 година - също подсигурява работни места в региона ", съобщи шефът на плана F-35 в Patria Петри Хепола, представен от Yle.

Той съобщи, че готовността за сглобяване на предните рами в Jamsa Hall би трябвало да е налице до края на 2025 година, а първите рами да бъдат доставени в Съединени американски щати през 2026 година

В момента Patria договаря и за индустриални елементи за F-35, както и за въпроси, свързани със сглобяването на моторите.

" Нови съглашения могат да бъдат подписани още през тази година. Ако бъдат осъществени, производството на съставни елементи ще се прави и в Jamsa Hall, а дилемите, свързани със сглобяването на мотори, ще се извършват в Линавуори ", споделя Хепола.

На 11 февруари 2022 година Кари Ренко, шеф на Логистичното командване на финландските отбранителни сили, подписва документите за закупуване на 64 изтребителя F-35 Lockheed Martin от Съединени американски щати.
 Румъния купува F-35
Румъния купува F-35

За постоянни, надеждни, оперативно съвместими, гъвкави и ефикасни оперативни качества

Договорите за покупка включват доставки на многоцелеви изтребители F-35, мотори и съоръжение за техническо обслужване, аварийни елементи и аварийно съоръжение, съоръжение за образование и услуги за Финландия в интервала 2025-2030 година , заяви тогава финландското Министерство на защитата.

Споразумението включва и поддръжка и образование на личния състав.
 Гърция е все по-близо до изтребители F-35 от Съединени американски щати
Гърция е все по-близо до изтребители F-35 от Съединени американски щати

Робърт Менендес даде зелена светлина за продажбата
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР