Финландската компания Fennovoima обяви, че това лято ще започне изграждането

...
Финландската компания Fennovoima обяви, че това лято ще започне изграждането
Коментари Харесай

Финландия направи важна стъпка към изграждането на АЕЦ

Финландската компания Fennovoima разгласи, че това лято ще стартира построяването на административната постройка за АЕЦ „ Ханхикиви “ 1. Работата ще бъде осъществена от компанията Lehto Tilat Oy, а строителството на постройката се възнамерява да завърши при започване на 2022 година. Шестетажната административна постройка ще има обща повърхност от 10 600 квадратни метра и ще разполага с съвременни офис пространства за 300 души, заседателни зали, ресторант и образователен център.

В допълнение към административната постройка ще бъде построен и офис на самата АЕЦ „ Ханхикиви “ 1 - пететажна постройка за към 250 чиновници, като общият план е на стойност 30 милиона евро.

„ Стартът на построяването на административната постройка е една от основните стъпки в нашата подготовка за построяването на електроцентралата “, разгласи Юха Нурми, шеф по плана във Fennovoima. От компанията чакат да получат лиценз за строителство на АЕЦ „ Ханхикиви “ 1 през 2021 година Планът е централата, която ще е с реактор ВВЕР-1200, да стартира комерсиална употреба през 2028 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР