Финландската Fennovoima продължава плановете си за изграждане на АЕЦ „Ханхикиви“

...
Финландската Fennovoima продължава плановете си за изграждане на АЕЦ „Ханхикиви“
Коментари Харесай

Строителството на финландската АЕЦ „Ханхикиви“ 1 ще започне през 2021 г


Финландската Fennovoima продължава проектите си за създаване на АЕЦ „ Ханхикиви “ 1 в северния град Пюхяйоки. Компанията чака да получи лиценз за строителство през 2021 година В изявление за седмичния вестник „ Нова Европа “ изпълнителният шеф на Fennovoima Тони Хеминки разгласи, че съгласно оценките на доставчика на оборудването - RAOS Project Oy (част от „ Росатом “), комерсиалната употреба на атомната електроцентрала ще е допустима през 2028 година

„ Осъзнаваме, че би трябвало да подобрим организацията си, с цел да помогнем по-добре на доставчика да извърши условията “, разгласи Хеминки и напомни, че АЕЦ „ Ханхикиви “ 1 ще употребява реактор ВВЕР-1200 от потомство „ три плюс “.

„ Това са 9 тераватчаса годишно. Планирано е лицензионната фаза да бъде приключена през 2021 година и незабавно да стартираме строителство на съпътстваща инфраструктура “, съобщи той. Хеминки бе безапелационен, че атомната електроцентрала ще помогне на Финландия да извърши дълготрайните си цели в битката с климатичните промени и намаляването на излъчванията въглероден диоксид.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР