Финландска компания, финансирана от Китай за изграждане на подводен тунел

...
Финландска компания, финансирана от Китай за изграждане на подводен тунел
Коментари Харесай

Три китайски компании ще помагат в изграждането на тунел между Хелзинки и Талин

Финландска компания, финансирана от Китай за създаване на подводен тунел от Талин до Хелзинки ще работи с три китайски компании, с цел да построи 100-километровото оборудване сред Естония и Финландия, което е част от плана " Един пояс-един път ".

FinEst Bay Area Develoment е компанията, която стои зад инфраструктурния план. Тя е подписала меморандум за съгласие с китайския холдинг за създаване на пътна инфраструктура China Railway Engineering Company, нейното дъщерно сдружение China Railway International Group, China Communications Construction Company също за създаване на инфраструктура и финансовата Touchstone Capital Partners, написа Reuters.

" Компаниите, с които си партнираме са най-големите света и най-хубавите в тяхното поле на активност ", декларира Питър Вестбака, съосновател на Finest Bay Development.

Тяхното съдействие е било неотложно, защото Финландия и Естония нямат необикновен опит в построяването на тунели и технологии за високоскоростни влакове, добавя той.

През март планът е получил условната сума за финансиране от 15 милиарда евро или 16,9 милиарда $ от китайската финансова компания Touchstone Capital Partners. Около 12,5 милиарда евро ще влязат в структурата.

Проектът " Един пояс- веднъж " цели да свърже Китай по море и суша с Югоизточна и Централна Азия, Близкия Изток, Европа и Африка. А Финландия и Естония имат намерение от години да прокарат връзка сред столиците си, които са разграничени от Финския залив.

Според проучване от 2017 година тунелът се чака да бъде финализиран и да проработи през 2040 година, само че някои от разработчиците, ангажирани с плана настояват, че той може бъде подготвен до 2024 година, като някои елементи ще отворят и по-рано.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР