Финландия започна с победа участието си в група В на

...
Финландия започна с победа участието си в група В на
Коментари Харесай

Финландия оглави групата ни на Евроволей

Финландия стартира с победа присъединяване си в група В на Европейското състезание по волейбол при мъжете, което се организира в Италия, България, Северна Македония и Израел. Скандинавският отбор надви над Хърватия с 3:0 гейма.

Домакините в мача започнаха по-добре и поведоха в резултата с 2 точки, а след отлична обсада и с три точки при 8:5. Финландците продължиха да натрупат преднина с помощта на неточности на хърватите и положителната си игра в офанзива и поведоха с 5 точки при 12:7. След две отлични блокади хърватите понижиха пасива си до 2 точки при 11:13. Финландците отвърнаха с блок и точка от офанзива и възвърнаха задатъка си от 4 точки. В края на гейма домакините поведоха с 5 точки при 19:14 и умерено затвориха гейма с 25:19.

След две равенства при започване на втората част финландците още веднъж сподели по-добра игра в офанзива и отбрана и поведоха с 6:3. Хърватите отвърнаха с 3 следващи точки и изравниха, само че същото направиха и финландците, които се възползваха от неточности на гостите и още веднъж поведоха с 3 точки 9:6. След неточност на домакините при начален удар и обсада хърватите съумяха да понижат изоставането си до точка при 11:12.

Финландия обаче продължи да бъде по-настойчивият тим и още веднъж натрупа преднина, която след неточност в отбрана на хърватите стана 4 точки – 17:13, а малко по-късно и 5 точки – 19:14. До края на гейма финландците нямаха проблеми и взеха гейма още веднъж на 19 точки.

Финландците влязоха по-добре и в третата част и поведоха с 5:2, а по-късно и с 8:5, само че позволиха хърватите да изравнят при 10:10 след чудесна обсада. Последваха нови три равенства, след които Финландия още веднъж поведе – 15:13. Скандинавците разрешиха на хърватите да понижат изоставането си в края на гейма, само че съумяха да го вземат с 25:22 и надлежно мача с 3:0.

След изиграването на първите три срещи в групата Финландия (3:0), Испания и Словения (с по 3:1) са с по една победа, а България (1:3) Украйна (1:3) и Хърватия (0:3) – с по една загуба.

Утре срещите в групата не престават. От 17:30 часа играят Украйна и Хърватия, а от 20:30 часа България излиза против Финландия във втората си среща в конкуренцията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР