Финландия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови

...
Финландия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови
Коментари Харесай

Финландия въвежда 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови страни

Финландия вкарва наложителна 14-дневна карантина за всички идващи от рискови страни, съобщи Франс прес.

Задължителна двуседмична карантина ще важи за идващите от страна с от осем до 10 нови случая на ковид на 100 хиляди поданици, регистрирани през последните 14 дни. Ще се вършат и проби на инцидентен принцип. Неспазването на двуседмичната карантина се санкционира с до три месеца затвор или санкция, посочи финландската министърка по въпросите на фамилията и обществените служби Криста Киуру.

Към сегашния миг разпоредбите за карантиниране се ползват за множеството страни по света като се изключи 25, измежду които са Италия, Япония, Гърция и Норвегия, където броят на инфектираните остава невисок.

Финландските управляващи вкараха новите ограничения, откакто 24 от 157 пасажери от полет, дошъл от Скопие, Северна Македония, дадоха позитивна проба, съобщи Ройтерс. Възможност за непринудено правене на тест бе предоставена в събота на летището във финландския град Турку за пасажерите, идващи с полет от Скопие, откакто управляващите откриха, че главните два източника на скорошните случаи на заразяване с ковид във Финландия са полети от Северна Македония и румънската столица Букурещ, съобщи пред публицисти Киуру.

След като записаха извънредно невисок брой заразявания с ковид при започване на лятото, финландските управляващи оповестиха за 135 нови случая през последните седем дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР