Финландия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови

...
Финландия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови
Коментари Харесай

Финландия въвежда задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи от рискови страни

Финландия вкарва наложителна 14-дневна карантина за всички идващи от рискови страни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Задължителна двуседмична карантина ще важи за идващите от страна с от осем до 10 нови случая на ковид на 100 хиляди поданици, регистрирани през последните 14 дни. Ще се вършат и проби на инцидентен принцип. Неспазването на двуседмичната карантина се санкционира с до три месеца затвор или санкция, посочи финландската министърка по въпросите на фамилията и обществените служби Криста Киуру.

Към сегашния миг разпоредбите за карантиниране се ползват за множеството страни по света като се изключи 25, измежду които са Италия, Япония, Гърция и Норвегия, където броят на инфектираните остава невисок.

7423 е броят на инфектираните с ковид във Финландия

Финландските управляващи вкараха новите ограничения, откакто 24 от 157 пасажери от полет, дошъл от Скопие, Северна Македония, дадоха позитивна проба за COVID-19, съобщи Ройтерс. Възможност за непринудено правене на тест бе предоставена в събота на летището във финландския град Турку за пасажерите, идващи с полет от Скопие, откакто управляващите откриха, че главните два източника на скорошните случаи на заразяване с ковид във Финландия са полети от Северна Македония и румънската столица Букурещ, съобщи пред публицисти Киуру. След като записаха извънредно невисок брой заразявания с ковид при започване на лятото, финландските управляващи оповестиха за 135 нови случая през последните седем дни.

Киуру сподели, че неотдавнашното увеличение на броя на инфектираните във Финландия е обвързвано с идващи от Балканите.

Общият брой на инфектираните във Финландия е 7601, а смъртните случаи са общо 333.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР